Omslagsbilden till detta inlägg är ifrån UEFA:s hemsida

Under gårdagen kunde Danmark på bortaplan köra över Irland och bli det sista europeiska laget klart för fotbolls VM. Med sig ifrån det tidigare mötet fanns det inga mål och det danska laget hade därmed en stor fördel i bortaplan, då ett oavgjort resultat skulle vara till deras fördel när man ser till mål på bortaplan som mer värda. Detta var dock ingenting man behövde tänka på, då laget vann matchen med 1-5. Hemmalaget inledde med matchens första mål efter endast ett par minuter, men efter det var det danskarna som dominerade. Christian Eriksen lyckades med att göra en hat-trick och målparaden avslutades med en straff i den nittionde minuten.

Kan komma att möta Sverige
Vilken seedinggrupp Danmark hamnar i är ännu inte klart, då det hela beror på om Peru vinner matchen mot Nya Zeeland imorgon. I så fall hamnar man i samma grupp som Sverige, men om laget inte går vidare finns möjligheten till att två nordiska lag lottas in i samma grupp.

Alldeles nyss blev det dessutom klart att Australien kniper den första interkontinentala platsen i VM. Laget står nu inför sitt femte världsmästerskap och lyckades besegra Honduras med 3-1 på hemmaplan. Det tidigare mötet mellan lagen slutade mållöst och därmed hängde allting på dagens möte. Matchens målskyttar blev Mile Jedinak som satte matchens två straffar, samt Honduras spelare Maunor Figueroa som var sist på bollen som hamnade i det egna målet. Däremot fick han upprättelse när han i sista minuterna kunde göra mål på den australienska målvakten. Då laget har en utav de lägre rankingarna kommer laget att placeras i seedningsgrupp 4.