1. Frankrikes stora stjärna Zidane skallar motståndare i bröstet.
Under VM i Tyskland 2006 spelar Frankrike och Italien i final. Efter en kommentar från Materazzi vänder sig Zidane om och skallar sin motståndare i bröstet. Materazzi faller omkull och Zidane blir utvisad. Frankrike förlorar finalen i straffar och ingen vet
fortfarande vilken kommentar från italienaren som fick Zidane att spåra ur totalt.

2. ”La mano de dios” hjälper Argentina till semifinal i VM 1986
VM:s största domarmiss genom tiderna skedde i Mexico 1986. I kvartsfinalen möter Argentina England i en riktig hatmatch. Sex minuter in i andra halvlek får Steve Hodge felträff nära det egna målområdet. Den engelska målvakten Peter Shilton går upp och hoppar för att boxa bort bollen när Maradona med sina 168 cm mot den engelske målvaktens 186 hoppar högst och använder sin högra hand över huvudet för att boxa in bollen i mål. Den tyske domaren Ali Bennaceur godkänner målet. I TV repriserna kunde man sedan tydligt se att det var Maradonas hand som hade boxat in bollen. Trots protester från Englands sida godkändes målet och England åkte ur turneringen. Guds hand eller ”la mano de dios” hjälpte Argentina vidare i turneringen.

3. Mussolini använder svensk domare för att nå seger
Den svenske domaren Ivan Eklind fick under VM i Italien 1934 döma i semifinalen och finalen . Benito Mussolini kallar Eklind till middag före semifinalmatchen och berättar att han förväntar sig en italiensk vinst. Eklind ser mellan fingrarna med en hel del från Italiens sida som vinner både semifinalen och VM i sin helhet.

4. Colombiansk mittback dödad efter självmål
Colombias mittback Andres Escobar mördas utanför en bar i en förort till Medellín den 2 juli 1994 med tolv skott. Mitt under VM-turneringen möts världen med beskedet att Andres Escobars mördare efter varje kula ska ha ropat ”mål”. Den 22 juni 1994 hade Escobar under matchen mot värdlandet USA kommit i vägen för en passning parallellt med mållinjen som sedan visade sig bli segermålet. Colombia förlorade med 2-1 och var ute ur VM.

Humberto Muñuz dömdes till 43 års fängelse för dådet och ännu vet ingen säkert om han agerade ensam eller i samråd med de spelsyndikat som satsat
stora pengar på att Colombia skulle vinna matchen.

5. Militärjuntan köper match för 35 000 ton spannmål och 50 miljoner dollar.
I VM 1978 möter Argentina Peru som dittills spelat utan förlust. För att Argentinarna skulle ha en chans att ta sig vidare i spelen var de tvungna att vinna över Peru med minst fyra mål. Perus målvakt Ramón Quiroga som var född i Argentina släppte in hela sex mål , tre i varje halvlek, till Argentinarnas lycka. De gick vidare i turneringen och det sägs att militärjuntan i Argentina hade köpt matchen för 35 000 ton spannmål och
50 miljoner dollar. Till sitt försvar har Ramón sagt att om det inte hade varit för honom så hade argentinarna satt ännu fler mål och nekar till alla anklagelser om att matchen skulle ha varit uppgjord på förhand.