Sedan drygt en vecka tillbaka befinner sig svenska herrlandslaget i Abu Dhabi med en trupp uttagna spelare som här får en chans att visa upp sig lite extra för Janne Andersson innan det till sommaren är dags att ta ut den trupp som ska representera Sverige i VM. Här håller laget flera olika träningar men även två landskamper, där den första utav dem ägde rum under gårdagen. Motståndet blev den här gången det estländska landslaget, där Sverige ställde upp med en startelva bestående utav fyra nya namn i landslaget (Joel Andersson, Robert Gojani, Gustaf Nilsson och Jordan Larsson).

Matchen inleddes med en halvlek där Sverige hade övertag i bollinnehavet. Dock var det inget utav lagen som lyckades få i någon boll i målet förrän i den andra. redan i början utav matchen hade estländske Henri Anier bjudit på ett par farliga lägen. men det var först i den 58:e minuten som han via stolpen kunde ta Estland till ledning. Målet följdes utav ett ökat tryck ifrån den svenska sidan, som efter ett par byten kunde resultera i ett mål utav Kalle Holmberg efter drygt sex minuter spelade. Mot slutet fick svenskarna ytterligare ett par bra lägen på att ta ledningen, men när slutsignalen ljöd stod det fortfarande 1-1 i protokollet.

På torsdag kommer laget att spela sin andra träningslandskamp för året och den gången är det Danmark som är motståndarna. Matchen börjar klockan 17:45 svensk tid och går att följa i Tv 12 och via C More.