Under gårdagen spelade det svenska damlandslaget sin inledande matchen i vägen mot fotbolls VM 2019 i Frankrike. Mötet skedde på bortaplan och motståndet var det Kroatiska landslaget som jagar sitt första deltagande i mästerskapet.

I skyregn på en blöt och lerig plan kunde Peter Gerhardsson leda sin första uttagna trupp till seger efter en inledningsvis mållös första period. Däremot var det det svenska laget som från start hade greppet om matchen där siffran för avslut blev hela 20-1. Stina Blackstenius kunde i den 62:a minuten sätta matchens första mål, som sedan följdes utav en ytterligare boll i nätet utav Kosovare Asllani under tilläggstiden.

Sverige ligger just nu på en andraplats i gruppen efter Danmark som intog förstaplatsen efter att ha besegrat Ungern med 6-1. För att gå vidare behöver man antingen vinna gruppen eller gå vidare som bästa grupptvåa.