Sverige förlorade ikväll i den avslutande VM-kvalmatchen mot Tyskland med 5-3. Detta efter en oerhört rafflande och underhållande match. Sverige hamnade därmed i den andra seedningsgruppen, när nu playoff-motståndaren lottas fram på måndag.

Sverige inledde matchen piggast och efter bara 6 minuter hittade Sebastian Larsson Tobias Hysén i djupled med en underbar passning och efter ett klockrent avslut var det 1-0 till Sverige.

Därefter tog Tyskland över och rullade ut Sverige, detta utan att skapa några hetare målchanser, dock borde man haft straffspark när Shurrle föll på väg utifrån straffområdet. Han blev istället varnat för filmning, ett alltför hårt straff och nog borde tyskarna fått prova från 11 meter.

I den 42:e minuten slår så Kim Källström en patenterad passning i djupet mot Alexander Kacaniklic som fri med Neuer slår in 2-0, detta trots ett spelövertag med 73-27% för Tyskland i första halvlek.

Glädjen blev kortvarig och i den sista minuten av andra halvlek studsade bollen lite turligt fram till Mezut Özil som pricksköt in 2-1, ett psykologiskt viktigt mål för tyskarna.

I andra halvlek började Tyskland som man avslutade den första och satte ordentligt tryck på Sverige och redan åtta minuter in i halvleken kvitterar Mario Götze till 2-2 framspelad av Özil.

Sedan ger Mikael Antonsson och Per Nilsson bort varsitt mål och Shurrle gör både 3-2 och 4-2, alla tyska mål inom en 13 minuters period. Återigen påvisas det att svenska mittbackar har oerhörda problem kvalet igenom, samtidigt som Tyskland är så pass skickliga att dem utnyttjar det.

En snabb frispark ifrån Sebastian Larsson hittar Tobias Hysén i straffområdet som på helvolley gör ett dröm mål och det kändes som att det kunde bli en repris ifrån Berlin med 4-4.

Sverige var tyvärr aldrig nära och istället kunde Shurrle göra sitt tredje mål för kvällen när han med ett snyggt avslut mot en chanslös Johan Wiland gjorde 5-3.

Sverige stod för en bra insats men Tyskland var alldeles för bra och nu väntar kvalmatch mot antingen Portugal, Grekland, Ukraina eller Kroatien… Det blir andra bullar det…

Spelarbetyg Sverige
Johan Wiland ++
Chanslös på målen i övrigt mycket säker i inläggsspelet

Pierre Bengtsson +
Blev totalt avklädd av Shurrle, slog bort bollar och såg verkligen inte ut att trivas

Sebastian Larsson +++
Två assist och en enorm arbetsinsats, spelade upp sig oerhört jämfört med senast

Rasmus Elm +
Återigen alldeles för blek i landslaget, tappar för mycket boll och är allmänt långsam

Kim Källström +++
Mycket bra insats, assist till 2-0, mattades i andra halvlek men överlag en mycket bra insats

Alexander Kacaniklic +++
Gör 2-0 och är inblandad mycket offensivt. Får jobba mycket defensivt men gör även det förtjänstfullt

Ola Toivonen –
Betygsätts ej, alldeles för långsam och är inte alls inte med i matchen

Tobias Hysén ++++
Gör två mål mot ett världslag som Tyskland, var en halv meter ifrån att göra ett tredje också. Klass.