Efter 120 spelade minuter så stod det äntligen klart att Tyskland är vinnare av VM 2014 och nya världsmästare, detta efter mål i 113:e minuten av Mario Götze.

Matchen var en välspelad sådan, båda lagen hade en ganska tydlig agenda. Tyskland skulle fortsätta med den anfallsglada fotbollen som dem spelat under turneringen, medan Argentina hade en kompakt försvar och redo att ställa om snabbt till kontringar. Tysklands anfallsglädje skapade lägen för dem samtidigt som att när laget låg så högt upp och blev av med bollen så skapades utrymme för Argentinas kontringar. Detta gjorde att matchen var ganska spännande trots att det bara stod 0-0 vid full tid.

Möjligheter skapades åt båda hållen, men det var Götze som fick till en vackert avslut och säkrade guldet åt Tyskland.