Här presenterar vi de grupper som lagen spelar i under gruppspelet i damernas fotbolls-VM. Sammanlagt består gruppspelet av 6 grupper med 4 lag vardera, där alla möter varandra en gång. Att få med sig poäng i dessa möten är otroligt viktigt för att få fortsätta spela i mästerskapet. Efter gruppspelet går nämligen de två bästa lagen ur vardera grupp till slutspelet tillsammans med de fyra bästa grupptreorna.

En vinst ger tre poäng, samtidigt som ett oavgjort resultat ger en poäng vardera till lagen. Skulle flera lag hamna på samma poäng så är det målskillnaden som avgör vem som placerar sig överst i tabellen. Är även målskillnaden densamma är det laget som gjort flest mål över lag i turneringen som placeras högst upp.

GRUPP A

Laddar...

GRUPP B

Laddar...

GRUPP C

Laddar...

GRUPP D

Laddar...

GRUPP E

Laddar...

GRUPP F

Laddar...

Vad händer vid lika många poäng?

Som vi nämnde tidigare är det inte alltför ovanligt att två eller flera lag i en VM-grupp får med sig lika många poäng ifrån de tre gruppspelsmatcherna. För att kunna skilja lagen åt och ge dem sin rätta placering i tabellen får match då istället titta på hur målskillnaden sett ut i lagens spelade matcher. Det lag som har gjort fler mål än vad man släppt in får här en högre placering. Skulle även dessa siffra vara densamma är det laget som gjort flest mål över lag som ställs högst i tabellen.

Skulle det fortfarande vara lag som står på samma placering är det istället det inbördes mötet mellan lagen som avgör vem som hamnar högst.

Hur lottningen av grupperna gick till

Den 8 december 2018 skedde lottningen av de sex VM-grupperna. Inför detta blev lagen seedade utifrån FIFA-rankingen som presenterades dagen innan lottningen.

Såhär såg seedningsgrupperna ut vid VM-lottningen:
Skål 1: Frankrike, USA, Tyskland, England, Kanada och Australien
Skål 2: Nederländerna, Japan, Sverige, Brasilien, Spanien och Norge
Skål 3: Sydkorea, Kina, Italien, Nya Zeeland, Skottland och Thailand
Skål 4: Argentina, Chile, Nigeria, Kamerun, Sydafrika och Jamaica

Ett lag ifrån varje skål bildade tillsammans en VM-grupp. Sverige placerades här i en grupp tillsammans med lag ifrån helt olika delar av världen i form av USA, Thailand och Chile.