Här presenterar vi de fotbolls VM 2019 grupper som lagen spelar i under gruppspelet i damernas fotbolls-VM. Sammanlagt består gruppspelet av 6 grupper med 4 lag vardera, där alla möter varandra en gång. Att få med sig poäng i dessa möten är otroligt viktigt för att få fortsätta spela i mästerskapet. Efter gruppspelet går nämligen de två bästa lagen ur vardera fotbolls VM grupp till slutspelet tillsammans med de fyra bästa grupptreorna.


Annons: ⇢ William Hill - Lägg in 200 kr - Få ett freebet värt 100 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

En vinst ger tre poäng, samtidigt som ett oavgjort resultat ger en poäng vardera till lagen. Skulle flera lag hamna på samma poäng så är det målskillnaden som avgör vem som placerar sig överst i tabellen. Är även målskillnaden densamma är det laget som gjort flest mål över lag i turneringen som placeras högst upp.

FOTBOLLS VM 2019 TABELLER

GRUPP A

Laddar...

GRUPP B

Laddar...

GRUPP C
Av någon anledning så funkar inte denna tabell som den ska. Italien är gruppvinnare, Australien 2:a sedan Brasilien och sist Jamaica. Felsökning pågår.

Laddar...

GRUPP D

Laddar...

GRUPP E

Laddar...

GRUPP F

Laddar...

Vad händer vid lika många poäng?

Som vi nämnde tidigare är det inte alltför ovanligt att två eller flera lag i en VM-grupp får med sig lika många poäng ifrån de tre gruppspelsmatcherna. För att kunna skilja lagen åt och ge dem sin rätta placering i tabellen får match då istället titta på hur målskillnaden sett ut i lagens spelade matcher. Det lag som har gjort fler mål än vad man släppt in får här en högre placering. Skulle även dessa siffra vara densamma är det laget som gjort flest mål över lag som ställs högst i fotbolls VM tabellen.

Skulle det fortfarande vara lag som står på samma placering är det istället det inbördes mötet mellan lagen som avgör vem som hamnar högst.

Hur lottningen av grupperna gick till

Den 8 december 2018 skedde lottningen av årets sex fotbolls VM grupper. Inför detta blev lagen seedade utifrån FIFA-rankingen som presenterades dagen innan lottningen.

Såhär såg seedningsgrupperna ut vid VM-lottningen:
Skål 1: Frankrike, USA, Tyskland, England, Kanada och Australien
Skål 2: Nederländerna, Japan, Sverige, Brasilien, Spanien och Norge
Skål 3: Sydkorea, Kina, Italien, Nya Zeeland, Skottland och Thailand
Skål 4: Argentina, Chile, Nigeria, Kamerun, Sydafrika och Jamaica

Ett lag ifrån varje skål bildade tillsammans en VM-grupp. Sverige placerades här i en grupp tillsammans med lag ifrån helt olika delar av världen i form av USA, Thailand och Chile.


Annons: ⇢ William Hill - Lägg in 200 kr - Få ett freebet värt 100 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder