Svenska Spel

Här presenterar vi de fotbolls VM 2023 grupper som lagen spelar i under gruppspelet i damernas fotbolls-VM. Sammanlagt består gruppspelet av åtta grupper med fyra lag vardera, där alla möter varandra en gång. Att få med sig poäng i dessa möten är otroligt viktigt för att få fortsätta spela i mästerskapet. Efter gruppspelet går nämligen de två bästa lagen ur vardera fotbolls VM grupp till slutspelet.

FOTBOLLS VM 2023 TABELLER

Grupperna till fotbolls VM 2023 kommer att tas fram vid en lottning som är planerad att hållas i slutet av 2022, då samtliga deltagande nationer är klara. Tills vidare presenterar vi tabellerna från VM 2019.

GRUPP A

Laddar...

GRUPP B


Svenska Spel

Laddar...

GRUPP C

Laddar...

GRUPP D

Laddar...

GRUPP E

Laddar...

GRUPP F

Laddar...

🔎 Fotbolls VM 2023 grupper – Så går det till i gruppspelet

Gruppspelet inleder hela världsmästerskapet och under den här perioden kommer lagen spela tre mycket viktiga matcher, som avgör lagens fortsatta medverkan i turneringen. Det gäller för lagen att få med sig så många poäng ur matcherna som möjligt för att nå en av de högsta placeringarna i gruppen.

För en vinst i en fotbolls VM-match tilldelas lagen tre poäng. Vid en förlust blir laget i sin tur helt utan poäng. Under gruppspelet kan en match sluta oavgjort och i detta fallet får lagen med sig ett poäng vardera. De lag som kommer etta och tvåa i varje grupp får spela vidare i VM-slutspelet.

🔢 Vad händer vid lika många poäng?

Som vi nämnde tidigare är det inte alltför ovanligt att två eller flera lag i en VM-grupp får med sig lika många poäng ifrån de tre gruppspelsmatcherna. För att kunna skilja lagen åt och ge dem sin rätta placering i tabellen får match då istället titta på hur målskillnaden sett ut i lagens spelade matcher. Det lag som har gjort fler mål än vad man släppt in får här en högre placering. Skulle även dessa siffra vara densamma är det laget som gjort flest mål över lag som ställs högst i fotbolls VM tabellen.

Skulle det fortfarande vara lag som står på samma placering är det istället det inbördes mötet mellan lagen som avgör vem som hamnar högst.

⚽ Gruppspelet Fotbolls VM 2023

Här kommer vi att summera de åtta VM-grupperna så att du får en bättre uppfattning om vilka möten som kan vara extra intressanta att följa. Vi kommer dessutom lista odds för vilka lag som är mest troliga att avancera till slutspelet, samt ge en sammanfattad bild av lagen och deras möjligheter.

🗳️ Så utformas grupperna till fotbolls VM

Ännu finns ingen information för lottningen till VM 2023, tills vidare presenterar vi informationen ifrån VM 2019 här nedan.

Den 8 december 2018 skedde lottningen av årets sex fotbolls VM grupper. Inför detta blev lagen seedade utifrån FIFA-rankingen som presenterades dagen innan lottningen.

Såhär såg seedningsgrupperna ut vid VM-lottningen:
Skål 1: Frankrike, USA, Tyskland, England, Kanada och Australien
Skål 2: Nederländerna, Japan, Sverige, Brasilien, Spanien och Norge
Skål 3: Sydkorea, Kina, Italien, Nya Zeeland, Skottland och Thailand
Skål 4: Argentina, Chile, Nigeria, Kamerun, Sydafrika och Jamaica

Ett lag ifrån varje skål bildade tillsammans en VM-grupp. Sverige placerades här i en grupp tillsammans med lag ifrån helt olika delar av världen i form av USA, Thailand och Chile.

🇸🇪 Sveriges VM-grupper genom tiderna

Annons: ⇢ Hajper - Ultrabet - Pengarna tillbaka vid förlust

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder