Svenska Spel

Här hittar du resultaten för samtliga matcher ifrån damernas världsmästerskap i fotboll sommaren 2023. Här kommer 32 landslag göra upp om en av de allra tyngsta titlarna inom damfotbollen. Poängen som lagen får med sig ifrån matcherna är otroligt viktiga för att kunna avancera ifrån gruppspelet. Listan med matchresultat som visas nedan kommer uppdateras med jämna mellanrum och så kort inpå att matcherna har avslutats som möjligt.

På den här sidan kommer du även med hjälp av vår livescore kunna följa den aktuella ställningen i samtliga pågående matcher. På så sätt missar du inte någonting av det som sker under mästerskapet.

Livescore & Liveresultat för Fotbolls VM

FOTBOLLS VM 2023 RESULTAT

Tills vidare presenterat vi här nedan matchresultaten ifrån VM 2019

Laddar...

🔢 Resultat Fotbolls VM 2023 – Så fördelas poängen

Under världsmästerskapet i Australien och Nya Zeeland sommaren 2023 kommer 64 spännande möten att äga rum.Lagen kommer här göra sitt allra bästa för att ta sig hela vägen till kampen om medaljerna. Vi på VM-fotboll.se bevakar hela mästerskapet och uppdaterar på den här sidan samtliga matchresultat direkt när mötena är avklarade. Resultaten hämtas direkt ifrån FIFA:s hemsida.


Svenska Spel

Vi kommer dessutom presentera liveresultat under tiden som matcherna utspelar sig. Här kan du se den aktuella ställningen, samt hur långt VM-matcherna har hunnit spelas. Vi hoppas att denna funktion ska komma er väl till nytta.

I matcherna under gruppspelet samlar lagen på sig poäng utifrån sina prestationer, där en seger ger tre poäng och ett oavgjort resultat ett poäng. Förlorar man en match blir man i sin tur utan några poäng. Ju fler poäng laget får med sig, desto högre upp i tabellen placerar man sig. Som mest kan ett lag samla på sig nio poäng i sina matcher.

För att kunna avancera till slutspelet krävs det att man intar förstaplaceringen eller andraplaceringen i sin grupp. Lagen som placerar som som trea och fyra får tyvärr avsluta sitt VM-äventyr efter att gruppspelet är över.

⚽ Förlängning och straffläggning under fotbolls VM

Som vi nämnt ovan så delas poängen mellan lagen om en gruppspelsmatch skulle sluta oavgjort. Men under slutspelet så kan inte en match avslutat på det här sättet. Här måste man nämligen få fram en vinnare i samtliga möten, för att kunna se vilka lag som avancerar till nästa omgång.

Om en match under slutspelet skulle vara oavgjord när de ordinarie 90 minuterna spelats, kommer man att spela en förlängning som innebär 2 extra perioder på 15 minuter vardera. Slutresultatet efter de då totalt 120 minuterna på planen avgör vilket av lagen som avancerar. Detta innebär att det inte är den som gör mål först i förlängningen som automatiskt vinner mötet. Skulle matchen fortfarande vara oavgjord efter en förlängning fortsätter man med en straffläggning.

Under straffläggningen får båda lagen lägga fem straffar vardera, där laget som sätter flest bollar går vinnande ur mötet. Lagen turas om att lägga sina straffar och om ett lag får ett övertag som inte går att ta in, avbryter man straffläggningen i förväg. Om lagen istället sätter lika många av sina försök, får laget en ytterligare chans var fram tills att någon tar ledningen.

📣 Livescore – Det nya sättet att följa fotboll VM på

Livescore hos spelbolagen

🇸🇪 Sveriges matchresultat i tidigare VM

Det svenska damlandslaget har medverkat i åtta tidigare världsmästerskap och där hunnit med en hel del matcher. Här har vi sammanställs samtliga resultat för Sveriges VM-matcher genom tiderna.

VM 1991 i Kina

Sverige-USA 2-3
Japan-Sverige 0-8
Brasilien-Sverige 0-2
Kina-Sverige 0-1
Sverige-Norge 1-4

VM 1995 i Sverige

Sverige-Brasilien 0-1
Sverige-Tyskland 3-2
Sverige-Japan 2-0
Sverige-Kina 1-2 efter straffar

VM 1999 i USA

Kina-Sverige 2-1
Australien-Sverige 1-3
Ghana-Sverige 0-2
Norge-Sverige 3-1

VM 2003 i USA

USA-Sverige 3-1
Sverige-Nordkorea 1-0
Sverige-Nigeria 3-0
Brasilien-Sverige 1-2
Sverige-Kanada 2-1
Tyskland 2-1 efter förlängning

VM 2007 i Kina

Nigeria-Sverige 1-1
Sverige-USA 0-2
Nordkorea-Sverige 1-2

VM 2011 i Tyskland

Colombia-Sverige 0-1
Nordkorea-Sverige 0-1
Sverige-USA 2-1
Sverige-Australien 3-1
Japan-Sverige 3-1
Sverige-Frankrike 2-1

VM 2015 i Kanada

Sverige-Nigeria 3-3
USA-Sverige 0-0
Australien-Sverige 1-1
Tyskland-Sverige 4-1

VM 2019 i Frankrike

Chile-Sverige 0-2
Sverige-Thailand 5-1
Sverige-USA 0-2
Sverige-Kanada 1-0
Tyskland-Sverige 1-2
Nederländerna-Sverige 1-0 efter förlängning
England-Sverige 1-2

Annons: ⇢ Casumo - Spela för 100 kr, få 100 kr free bet

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder