Kval Dam VM 2019

För att få ta del utav de 24 åtråvärda platserna i damernas fotbolls VM 2019 i Frankrike krävs det att man först och främst tar sig igenom det föreliggande kvalet som redan är i full gång. För de europeiska lagen finns det åtta platser (utöver Frankrikes plats som värdnation) som kommer att gå till de lag som tar sig igenom det stora kvalet.

I den första kvalomgången så möttes de 16 lägst rankade lagen i ett gruppspel där de fyra gruppvinnarna tillsammans med den bästa grupptvåan gick vidare till nästa kvalomgång, som pågår från september 2017 till september 2018. De totalt 35 kvalande lagen har här lottats in i sju grupper, där alla möter varandra på hemma- och bortaplan.

Här är grupperna för det europeiska kvalet till dam-VM 2019:
Grupp 1: England, Ryssland, Wales, Bosnien och Hercegovina, Kazakstan
Grupp 2: Schweiz, Skottland, Polen, Vitryssland, Albanien
Grupp 3: Norge, Holland, Irland, Slovakien, Nordirland
Grupp 4: Sverige, Danmark, Ukraina, Ungern, Kroatien
Grupp 5: Tyskland, Island, Tjeckien, Slovenien, Färöarna
Grupp 6: Italien, Belgien, Rumänien, Portugal, Moldavien
Grupp 7: Spanien, Österrike, Finland, Serbien, Israel

Vinnarna utav dessa kvalgrupper går tillsammans med den bästa grupptvåan till VM i Frankrike. Här kan du följa Sveriges grupp i kvalet:

Laddar...

Laddar...

Här är datumen för Sveriges matcher under VM-kvalet:
19 september 2017: Kroatien – Sverige
20 oktober 2017: Sverige – Danmark
24 oktober 2017: Sverige – Ungern
5 april 2018: Ungern – Sverige
7 juni 2018: Sverige – Kroatien
12 juni 2018: Ukraina – Sverige
30 augusti 2018: Sverige – Ukraina
4 september 2018: Danmark  -Sverige

VM-kvalet i andra världsdelar
Även i andra delar utav världen så ska VM-lag plockas ut. Istället för ett kval likt det i Europa tar man här hjälp utav regionala mästerskap för att få fram sina VM-representanter. Här nedan kan du läsa mer om hur det hela går till.

Asien: Regionen har 5 VM-platser att tillgå och dessa delas ut under de asiatiska mästerskapet som spelas 7-22 april 2018. De fyra lag som går till semifinal, samt det femte bästa laget i turneringen, får alla varsin VM-biljett.
Afrika: 3 platser finns att tillgå, vilka delas ut till de tre lag som placerar sig bäst i afrikanska mästerskapet som spelas 17 november-1 december 2018.
Nord- och Centralamerika: Har 3,5 platser. De tre bästa lagen i Women’s Championship får varsin plats i VM, medans det fjärde placerade laget får spela interkontinentalt playoff om en plats mot ett lag ifrån Sydamerika. Turneringen spelas i slutet av 2018.
Sydamerika: Med 2,5 platser får de två bäst placerade lagen i Sydamerikanska mästerskapet varsin plats samtidigt som det tredje bästa laget gör upp om en ytterligare VM-plats mot ett lag från Nordamerika. Turneringen spelas i slutet av 2018.
Oceanien: Har 1 VM-plats att tillgå som går till segraren i oceaniska mästerskapet som avgörs. Turneringen spelas i slutet av 2018.

Tyvärr får du hålla dina tankar för dig själv denna gången. Kommentarfältet är nämligen stängd.