För att få ta del av de 24 åtråvärda platserna i damernas fotbolls VM 2019 i Frankrike krävs det att man först och främst tar sig igenom det föreliggande kvalet som redan är i full gång. För de europeiska lagen finns det åtta platser (utöver Frankrikes plats som värdnation) som kommer att gå till de lag som tar sig igenom det stora kvalet.

Annons: ⇢ 888sport - Få tillbaka 100 kr i cash när du förlorar på ditt första spel!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

I den första kvalomgången så möttes de 16 lägst rankade lagen i ett gruppspel där de fyra gruppvinnarna tillsammans med den bästa grupptvåan gick vidare till nästa kvalomgång, som pågick från september 2017 till september 2018. De totalt 35 kvalande lagen lottades här in i sju grupper, där alla möter varandra på hemma- och bortaplan.

Vinnarna av dessa kvalgrupper går direkt till VM i Frankrike. De fyra bästa grupptvåorna gör i sin tur upp om den sista platsen.

Här är grupperna för det europeiska kvalet, med lagen placerade i den ordning som de slutligen hamnade:
Grupp 1: England, Wales, Ryssland, Bosnien & Hercegovina och Kazakstan
Grupp 2: Skottland, Schweiz, Polen, Albanien och Vitryssland
Grupp 3: Norge, Nederländerna, Irland, Nordirland och Slovakien
Grupp 4: Sverige, Danmark, Ukraina, Ungern och Kroatien
Grupp 5: Tyskland, Island, Tjeckien, Slovenien och Färöarna
Grupp 6: Italien, Belgien, Portugal, Rumänien och Moldavien
Grupp 7: Spanien, Österrike, Finland, Serbien och Israel

England, Skottland, Norge, Sverige, Tyskland, Italien och Spanien är kvalificerade direkt till VM, tillsammans med Nederländerna som vann playoffen mellan de fyra bästa grupptvåorna.

Här kan du se ställningen i Sveriges grupp, samt resultaten i alla spelade matcher:

Laddar...

Laddar...

VM-kvalet i andra världsdelar

Även i andra delar av världen så ska VM-lag plockas ut. Istället för ett kval likt det i Europa tar man här hjälp av regionala mästerskap för att få fram sina VM-representanter. Här nedan kan du läsa mer om hur det hela går till.

Afrika: 3 platser finns att tillgå, vilka delas ut till de tre lag som placerar sig bäst i afrikanska mästerskapet som spelas 17 november-1 december 2018.
Lagen som kvalificerade sig härifrån är Nigeria, Sydafrika och Kamerun

Asien: Regionen har 5 VM-platser att tillgå och dessa delas ut under de asiatiska mästerskapet som spelas 7-22 april 2018. De fyra lag som går till semifinal, samt det femte bästa laget i turneringen, får alla varsin VM-biljett.
Lagen som kvalificerade sig härifrån är Kina, Thailand, Australien, Japan och Sydkorea

Nord- och Centralamerika: Har 3,5 platser. De tre bästa lagen i Women’s Championship får varsin plats i VM, medans det fjärde placerade laget får spela interkontinentalt playoff om en plats mot ett lag ifrån Sydamerika. Turneringen spelas mellan 4-17 oktober 2018.
Lagen som kvalificerade sig härifrån är USA, Kanada och Jamaica

Oceanien: Har 1 VM-plats att tillgå som går till segraren i oceaniska mästerskapet som avgörs 18 november-1 december 2018.
Laget som kvalificerade sig härifrån är Nya Zeeland

Sydamerika: Med 2,5 platser får de två bäst placerade lagen i Sydamerikanska mästerskapet varsin plats samtidigt som det tredje bästa laget gör upp om en ytterligare VM-plats mot ett lag från Nordamerika. Turneringen spelas 4-22 april 2018.
Lagen som kvalificerade sig härifrån är Brasilien och Chile, samt Argentina som vann den interkontinentala playoffen


Annons: ⇢ William Hill - Lägg in 200 kr - Få ett freebet värt 100 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder