Foto: Bildbyrån

Janne Andersson har utnämnt sin nästa lagkapten för det svenska herrlandslaget. Mittbacksstjärnan Victor Nilsson Lindelöf kommer att bära kaptensbindeln i framtiden.

Andreas Granqvist slutade i landslaget efter EM, likaså Sebastian Larsson och Marcus Berg. Dessa tre spelare är de spelare som burit kaptensbindeln för Sverige under Janne Anderssons ledning med vissa undantag.

Det medförde en diskussion och en fråga kring vem som förbundskaptenen skulle välja som sin länk emellan spelartruppen och ledarstaben och valet är nu på plats. På Svenska Fotbollförbundets hemsida meddelar Janne Andersson att hans nya lagkapten heter Victor Nilsson Lindelöf. Västeråssonen kommer att bära kaptensbindeln från och med VM-kvalet som startar i september.

– Som jag sagt många gånger tidigare så har vi många bra ledare i laget. Men när det gällde vem som skulle bli lagkapten så kändes Victor som det naturliga valet. Han har gång på gång visat hur viktig han är för oss både på och utanför planen. Jag tycker att han gjorde ett makalöst bra EM och han har ledarskapskvaliteterna som krävs för att vara lagkapten för herrlandslaget, säger förbundskaptenen till SvFF:s hemsida.

Manchester United-stjärnan är naturligtvis väldigt stolt över att bli utsedd till lagkapten. Han har sedan tidigare erfarenhet av att bära kaptensbindeln under ett par EM-kvalmatcher för U21-landslaget innan han blev ordinarie i A-landslaget.

– Det är en väldigt stor ära men också ett stort ansvar. När jag växte upp drömde jag precis som alla andra unga fotbollsspelare om att få spela för Sverige. Varje gång jag sätter på mig den blågula tröjan känner jag en enorm stolthet. Att nu få representera landet med bindeln runt armen kommer vara väldigt stort för mig, säger Nilsson Lindelöf till SvFF:s hemsida.

Janne Andersson meddelar i samma veva att Albin Ekdal kommer att bli vice lagkapten i landslaget, ännu en ledarfigur i Sveriges landslag. Stjärnan Emil Forsberg kommer i sin tur att agera andra vice lagkapten.

– Jag hoppas kunna leda med mitt spel på planen men också bidra med den rutin jag har. Vi har flera väldigt duktiga unga spelare som kommit i laget. Då behöver vi lite äldre leda och vara professionella i alla lägen. Även om jag är kapten så finns det många ledare i det här laget. Det känns väldigt bra att Emil och Albin är vicekaptener, säger Victor Nilsson Lindelöf avslutningsvis.


Bayern Munich - Real Madrid