Här hittar du all information om slutspelet i världsmästerskapet i fotboll, som 2022 går av stapeln i Qatar. Till slutspelet går de främsta 16 lagen av de 32 som till en början deltar i turneringen. Det är samtliga gruppvinnare och grupptvåor som går vidare hit och då ställs en gruppsegrarna emot en grupptvåa ifrån en annan grupp i åttondelsfinalerna. Segrarna i dessa matcher går i sin tur vidare till kvartsfinal, medans förlorarna får avsluta sitt spel i turneringen.


Annons: ⇢ William Hill - Lägg in 200 kr - Få ett freebet värt 100 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Slutspelet i VM i Qatar 2022 spelas från 3 december fram till den stora finalen 18 december.

FOTBOLLS VM 2022 SLUTSPELSTRÄD

Slutspelet inleds den i början av december 2022 och i slutspelsträdet som kommer att presenteras nedan kan du se hur de olika lagen som tar sig vidare kommer mötas på vägen fram till den stora finalen. Dessutom kan du hitta information om vilka datum och tider som gäller för matcherna så fort schemat är presenterat.

Redan innan turneringen startar kan lagen räkna ut vilka möjliga motståndare de kan få i slutspelets första skede. Det finns nämligen en färdig mall för vem gruppvinnaren eller grupptvåan ur en specifik VM-grupp kommer att ställas mot i åttondelsfinalen. Lag som spelat i samma grupp kan inte möta varandra i slutspelet förrän vid semifinalerna, där returmötena ofta blir väldigt spännande.

Final fotbolls VM 2022

Den stora guldstriden under fotbolls VM 2022 kommer att äga rum den 18 december på nybyggda Lusail Stadium. Här kan en publik på 80 000 åskådare följa turneringens sista kamp där den 22:a världsmästaren ska koras.