HÀr hittar du all information om slutspelet i vÀrldsmÀsterskapet i fotboll, som 2022 gÄr av stapeln i Qatar. Till slutspelet gÄr de frÀmsta 16 lagen av de 32 som till en början deltar i turneringen. Det Àr samtliga gruppvinnare och grupptvÄor som gÄr vidare hit och dÄ stÀlls en gruppsegrarna emot en grupptvÄa ifrÄn en annan grupp i Ättondelsfinalerna. Segrarna i dessa matcher gÄr i sin tur vidare till kvartsfinal, medans förlorarna fÄr avsluta sitt spel i turneringen.

FOTBOLLS VM 2022 SLUTSPELSTRÄD

Slutspelet inleds den i början av december 2022 och i slutspelstrÀdet som kommer att presenteras nedan kan du se hur de olika lagen som tar sig vidare kommer mötas pÄ vÀgen fram till den stora finalen. Dessutom kan du hitta information om vilka datum och tider som gÀller för matcherna sÄ fort schemat Àr presenterat.

Redan innan turneringen startar kan lagen rÀkna ut vilka möjliga motstÄndare de kan fÄ i slutspelets första skede. Det finns nÀmligen en fÀrdig mall för vem gruppvinnaren eller grupptvÄan ur en specifik VM-grupp kommer att stÀllas mot i Ättondelsfinalen. Lag som spelat i samma grupp kan inte möta varandra i slutspelet förrÀn vid semifinalerna, dÀr returmötena ofta blir vÀldigt spÀnnande.

Final fotbolls VM 2022

Den stora guldstriden under fotbolls VM 2022 kommer att Àga rum den 18 december pÄ nybyggda Lusail Stadium. HÀr kan en publik pÄ 80 000 ÄskÄdare följa turneringens sista kamp dÀr den 22:a vÀrldsmÀstaren ska koras.