Svenska Spel

HÀr hittar du all information om slutspelet i vÀrldsmÀsterskapet i fotboll, som 2022 gÄr av stapeln i Qatar. Till slutspelet gÄr de frÀmsta 16 lagen av de 32 som till en början deltar i turneringens gruppspel. Det Àr samtliga gruppvinnare och grupptvÄor som gÄr vidare hit och dÄ stÀlls en gruppsegrarna emot en grupptvÄa ifrÄn en annan grupp i Ättondelsfinalerna. Segrarna i dessa matcher gÄr i sin tur vidare till kvartsfinal, som följs av semifinaler, bronsmatch och den stora VM-finalen. Slutspelet i VM i Qatar 2022 spelas frÄn 3 december fram till den 18 december.

SLUTSPELSTRÄD FOTBOLLS VM 2022

NÀr slutspelet börjar kommer vi hÀr att presentera ett slutspelstrÀd dÀr du kan följa lagens vÀg mot den stora VM-finalen. Dessutom kommer spelschemat hÀr nedan att uppdateras med de lag som kommer att delta i respektive match.

SPELSCHEMA SLUTSPELET VM 2022

Datum Tid Match
Lördag 3 december 2022 16:00 Vinnaren grupp A-TvÄan grupp B
Lördag 3 december 2022 20:00 Vinnaren grupp C-TvÄan grupp D
Söndag 4 december 2022 16:00 Vinnaren grupp D-TvÄan grupp C
Söndag 4 december 2022 20:00 Vinnaren grupp B-TvÄan grupp A
MÄndag 5 december 2022 16:00 Vinnaren grupp E-TvÄan grupp F
MÄndag 5 december 2022 20:00 Vinnaren grupp G-TvÄan grupp H
Tisdag 6 december 2022 16:00 Vinnaren grupp F-TvÄan grupp E
Tisdag 6 december 2022 20:00 Vinnaren grupp H-TvÄan grupp G
Fredag 9 december 2022 16:00 Kvartsfinal 1
Fredag 9 december 2022 20:00 Kvartsfinal 2
Lördag 10 december 2022 16:00 Kvartsfinal 3
Lördag 10 december 2022 20:00 Kvartsfinal 4
Tisdag 13 december 2022 20:00 Semifinal 1
Onsdag 14 december 2022 20:00 Semifinal 2
Lördag 17 december 2022 16:00 Bronsmatch
Söndag 18 december 2022 16:00 Final

Samtliga matcher i spelschemat Àr angivna i svensk tid.

🏆 SĂ„ spelas slutspelet i Fotbolls VM 2022

Under ett VM-slutspel Àr varje match som spelas otroligt viktig, dÄ en seger Àr det enda som kan ta laget vidare i turneringen. Slutspelet i fotbolls VM 2022 har plats för hela 16 nationer som inledningsvis möter varandra i Ättondelsfinalerna. GÄr man vinnande ur dessa matcher tar man sig vidare till kvartsfinalerna, som sedan följs av semifinaler dÀr en plats i den stora finalen stÄr pÄ spel. PÄ den hÀr sidan hittar du all information om hur slutspelet i fotbolls VM 2022 gÄr till.

🏟 Var spelas slutspelsmatcherna?

Samtliga Ă„tta VM-arenor fĂ„r förutom sex gruppspelsmatcher Ă€ven hĂ„lla i varsin Ă„ttondelsfinal. NĂ€r det Ă€r dags för kvartsfinaler Ă€r det Education City Stadium i Al Rayyan, Lusail Stadium i Al Daayen, Al Thumama Stadium i Doha samt Al Bayt Stadium i Dakhira som fĂ„r arrangera matcherna. Även semifinalerna kommer att Ă€ga rum i Dakhira och Al Dayeen, dĂ€r Ă€ven den stora finalen spelas. Bronsmatchen spelas i sin tur pĂ„ Khalifa International Stadium i Al Rayyan.


Svenska Spel

⚜ Vilka lag gĂ„r till VM-slutspelet?

Att nÄ ett VM-slutspel Àr en otroligt stor bedrift för ett landslag och nÄgonting som inte Àr alltför lÀtt att Ästadkomma. Det första steget för att komma hit Àr att man presterar vÀl under turneringens gruppspelsmatcher. För att ta sig vidare till slutspelet krÀvs det att man tar en av de tvÄ högsta placeringarna i gruppen och hit kommer man genom att fÄ med sig sÄ mÄnga poÀng som möjligt i de tre första VM-mötena.

Ofta har lagen i topp inte fÄtt med sig segrar i alla sina matcher. Ibland kan det rÀcka med oavgjorda resultat för att nÄ en topp-placering, dÄ placeringen i tabellen hÀnger ihop med hur det gÄr för motstÄndarna. Oftast krÀvs det dock att man fÄr med sig poÀng ifrÄn minst tvÄ av matcherna för att hamna i tabellens övre skikt.

đŸ€·đŸŒ Hur funkar slutspelet?

VM-slutspelet innehÄller en mÀngd olika matcher och strÀcker sig över en lÀngre period, vilket kan göra det svÄrt att hÄlla koll pÄ alla olika delar. HÀr summerar vi de olika omgÄngarna med matcher som spelas under slutspelet i fotbolls VM 2022.

Åttondelsfinaler

Mellan 3-6 december 2022 avgörs de Ätta Ättondelsfinalerna runtom i Qatar. Alla matcher spelas pÄ olika arenor och vilka lag som tar sig till respektive match ÄterstÄr Ànnu att se. HÀr listar vi datum och tid för samtliga Ättondelsfinaler. Vinnarna i dessa matcher avancerar till kvartsfinalerna.

 • Lördag 3 december kl. 16:00 Åttondelsfinal 1 (spelas pĂ„ Khalifa International Stadium i Al Rayyan)
 • Lördag 3 december kl. 20:00 Åttondelsfinal 2 (spelas pĂ„ Ahmad Bin Ali Stadium i Al Rayyan)
 • Söndag 4 december kl. 16:00 Åttondelsfinal 3 (spelas pĂ„ Al Thumama Stadium i Doha)
 • Söndag 4 december kl. 20:00 Åttondelsfinal 4 (spelas pĂ„ Al Bayt Stadium i Dakhira)
 • MĂ„ndag 5 december kl. 16:00 Åttondelsfinal 5 (spelas pĂ„ Al Janoub Stadium i Al Wakrah)
 • MĂ„ndag 5 december kl. 20:00 Åttondelsfinal 6 (spelas pĂ„ Ras Abu Aboud Stadium i Doha)
 • Tisdag 6 december kl. 16:00 Åttondelsfinal 7 (spelas pĂ„ Education City Stadium i Al Rayyan)
 • Tisdag 6 december kl. 20:00 Åttondelsfinal 8 (spelas pĂ„ Lusail Stadium i Al Daayen)

Kvartsfinaler

Efter Ättondelsfinalerna infaller turneringens tvÄ första vilodagar, innan kvartsfinalerna drar igÄng. Matcherna spelas 9 och 10 december och hÀr listar vi datum och tid för samtliga kvartsfinaler. Vinnarna i dessa matcher avancerar till semifinalerna.

 • Fredag 9 december kl. 16:00 Kvartsfinal 1 (spela pĂ„ Education City Stadium i Al Rayyan)
 • Fredag 9 december kl. 20:00 Kvartsfinal 2 (spelas pĂ„ Lusail Stadium i Al Daayen)
 • Lördag 10 december kl. 16:00 Kvartsfinal 3 (spelas pĂ„ Al Thumama Stadium i Doha)
 • Lördag 10 december kl. 20:00 Kvartsfinal 4 (spelas pĂ„ Al Bayt Stadium i Dakhira)

Semifinaler

Även efter kvartsfinalerna finns det tvĂ„ dagar utan nĂ„gra VM-matcher, innan semifinalerna spelas den 13 och 14 december 2022. HĂ€r listar vi datum och tid för samtliga semifinaler. Vinnarna i dessa matcher avancerar till finalen i fotbolls VM.

 • Tisdag 13 december kl. 20:00 Semifinal 1 (spelas pĂ„ Lusail Stadium i Al Daayen)
 • Onsdag 14 december kl. 20:00 Semifinal 2 (spelas pĂ„ Al Bayt Stadium i Dakhira)

Medaljmatcher

Slutligen Àr det dags att göra upp om medaljerna och bronsmatchen Àger dÄ rum lördagen den 17 december 2022. Dagen dÀrpÄ, söndagen den 18 december avgörs den stora finalmatchen. BÄda matcherna har avspark klockan 16:00 svensk tid.

đŸ„‡ Final fotbolls VM 2022

Den stora guldstriden under fotbolls VM 2022 kommer att Àga rum pÄ nybyggda Lusail Stadium i staden Al Daayen. HÀr kan en publik pÄ 80 000 ÄskÄdare följa turneringens sista kamp dÀr den 22:a vÀrldsmÀstaren i fotboll ska koras. Datumet för den stora matchen Àr söndagen den 18 december 2022. Matchen har avspark klockan 16:00 svensk tid, vilket Àr klockan 18:00 lokal tid i Qatar.

Lusail Stadium

Lusail Iconic Stadium Àr den största av de Ätta nybyggda arenorna som tagits fram speciellt inför Ärets fotbolls VM. Arenan Àr placerad drygt 2 mil norr om huvudstaden Doha, i ett omrÄde som Àr planerat att bli centrum för den nya staden Lusail. NÀr vÀrldsmÀsterskapet Àr över kommer arenan att minskas ser till mellan 20 00 och 40 000 platser. Den yta som blir över kommer istÀllet att byggas om för att göra plats för butiker, restauranger och andra saker som Àr nödvÀndiga i den nya staden.

Som Àgare av arenan stÄr Qatars fotbollsförbund, vilket kan komma att innebÀra att landslaget framöver spelar sina hemmamatcher just hÀr. I spelaren nedan kan du se en video som presenterades i samband med att arenan skulle byggas.

đŸ„… Vilka lag möts i VM-slutspelet?

Redan innan turneringen startar gÄr det att rÀkna ut vilka möjliga motstÄndare lagen fÄ i slutspelets första skede. Det finns nÀmligen en fÀrdig mall för vem gruppvinnaren eller grupptvÄan ur en specifik VM-grupp kommer att stÀllas mot i Ättondelsfinalen. Lag som spelat i samma grupp kan inte möta varandra i slutspelet förrÀn i medaljmatcherna, dÀr returmötena ofta blir vÀldigt spÀnnande.

HÀr presenterar vi den nyckel som FIFA anvÀnder sig av för slutspelet i fotbolls VM 2022. Med hjÀlp av den kan du rÀkna ut möjliga möten i kommande matcher under slutspelet.

Åttondelsfinal 1: Vinnaren grupp A-TvĂ„an grupp B
Åttondelsfinal 2: Vinnaren grupp C-TvĂ„an grupp D
Åttondelsfinal 3: Vinnaren grupp D-TvĂ„an grupp C
Åttondelsfinal 4: Vinnaren grupp B-TvĂ„an grupp A
Åttondelsfinal 5: Vinnaren grupp E-TvĂ„an grupp F
Åttondelsfinal 6: Vinnaren grupp G-TvĂ„an grupp H
Åttondelsfinal 7: Vinnaren grupp F-TvĂ„an grupp E
Åttondelsfinal 8:  Vinnaren grupp H-TvĂ„an grupp G

Kvartsfinal 1: Vinnare Ă„ttondel 5-Vinnare Ă„ttondel 6
Kvartsfinal 2: Vinnare Ă„ttondel 1-Vinnare Ă„ttondel 2
Kvartsfinal 3: Vinnare Ă„ttondel 7-Vinnare Ă„ttondel 8
Kvartsfinal 4: Vinnare Ă„ttondel 4-Vinnare Ă„ttondel 3

Semifinal 1: Vinnare kvartsfinal 2-Vinnare kvartsfinal 1
Semifinal 2: Vinnare kvartsfinal 4-Vinnare kvartsfinal 3

🏆 Vilka vann Fotbolls VM 2018?

Frankrike och Kroatien var lagen som gick hela vÀgen till VM-final, dÀr det till slut blev Frankrike som kröntes till nya vÀrldsmÀstare efter en spÀnnande final som slutade 4-2.

🇾đŸ‡Ș Har Sverige vunnit Fotbolls VM?

Det svenska fotbollslandslaget har under Ären tagit sig till VM-final vid ett tillfÀlle, men Ànnu har det inte blivit nÄgon guldmedalj. 1958 tog laget hem silvret efter en tuff final mot Brasilien vid hemma-VM.

âšœ Vilka lag kan möta varandra under VM-slutspelet?

I Ättondelsfinalerna möter lagen motstÄndare ifrÄn nÄgon av de andra grupperna. Först i den stora finalen Àr det möjligt för lag att mötas för en andra gÄng i mÀsterskapet. HÀr har vi summerat vilka lag som möter varandra i slutspelet.

⭐ Tidigare finalmöten i Fotbolls VM

Finalerna i Fotbolls VM följs Ärligen av miljonpublik frÄn hela vÀrlden och Àven hos den svenska publiken finns det ett stort intresse för matcherna, Àven om det svenska laget inte spelar. VM-finalen har flera gÄnger avgjorts med stor spÀnning och hÀr har vi listat alla finalmöten som hittills spelats under mÀsterskapets snart hundra Är lÄnga historia.

VM 1930 i Uruguay

Argentina och Uruguay var lagen som avancerade till den allra första VM-finalen efter att ha vunnit sina gruppspel och efterföljande semifinaler mot USA och Jugoslavien. Hemmanationen tog snabbt ledning, men vid paus var det Argentina som hade övertaget i matchen med 2-1. Uruguay kom ut pÄ planen med nyfunna krafter och kunde genom tre fulltrÀffar vinna matchen med 4-2.

VM 1934 i Italien

Italien och Tjeckoslovakien var nationerna som gick hela vÀgen till final. Mötet var lÀnge mÄllöst och först i den 76:e minuten kunde Tjeckoslovakien ta ledningen. Dock dröjde det inte lÀnge innan Italien kvitterade och slutligen satte det vinnande mÄlet pÄ förlÀngning.

VM 1938 i Frankrike

Italien tog sig Äterigen till final, denna gÄng mot Ungern. Under matchens första tio minuter lyckades bÀgge lagen nÀta och vid paus hade Italien en ledning pÄ 3-1. Ungern lyckades mot slutet av matchen reducera, men nÀr slutsignalen ljöd var det Äterigen Italien som kröntes till vÀrldsmÀstare.

VM 1950 i Brasilien

Den direkt avgörande matchen i slutspelsgruppen Àgde rum mellan Uruguay och Brasilien, som bÄda hade möjligheten att vid seger ta hem hela turneringen. Brasilien gjorde matchens första mÄl i den andra periodens inledning, men det var ÀndÄ till slut Uruguay som vann matchen med 2-1. Högsta placeringen i gruppen gjorde att laget tog hem VM-guldet.

VM 1954 i Schweiz

VÀsttyskland och Ungern var lagen som gick hela vÀgen till final och faktum Àr att lagen spelade mot varandra redan under turneringens gruppspel. Den gÄngen var det Ungern som vann stort med 8-3, efter att stjÀrnan Såndor Kocsis satt fyra av lagets fulltrÀffar. Finalmötet inleddes med tvÄ snabba mÄl frÄn Ungern, men det tog bara minuter innan Tyskland kunde reducera. Ytterligare ett tyskt mÄl kom i den artonde minuten och först i matchens slutskede kunde Helmut Rahn bli tvÄmÄlsskytt och samtidigt ta VÀsttysklant till VM-guld.

VM 1958 i Sverige

Det svenska landslaget har tagit sig till VM-final vid ett tillfÀlle under Ären och detta var just vid hemma-VM, dÀr man stÀlldes mot Brasilien. Sverige inledde matchen med ett tidigt mÄl av Nils Erik Liedholm, men det dröjde inte lÄng tid innan Brasilien kunde kvittera. Ett ytterligare brasilianskt mÄl kom innan paus och dÀrefter drog motstÄndarna ifrÄn med tvÄ ytterligare fulltrÀffar. Agne Simonsson kunde göra Sveriges andra mÄl i den 80:e minuten, men det var till slut Pelé som kunde sÀtta spiken i kistan i matchen allra sista minut. VM-finalen slutade 5-2 med ett guld till Brasilien.

VM 1962 i Chile

Regerande mÀstarna Brasilien tog sig Äterigen till final, dÀr man fick ta sig an Tjeckoslovakien. Lagen möttes redan under gruppspelet och dÄ slutade matchen 0-0. Finalmatchen blev nÄgot mer mÄlrik och trots att det var Tjeckoslovakien som gjorde det första mÄlet, sÄ kunde Brasilien till slut försvara sin vÀrldsmÀstartitel. Det stod lÀnge 1-1 pÄ tavlan, men under matchens sista 20 minuter kunde Brasilien göra sÄvÀl 2-1 och 3-1.

VM 1966 i England

England och VÀsttyskland möttes i den stora finalen pÄ Wembely Stadium i London inför en publik pÄ strax under 100 000 ÄskÄdare. BÀgge lagen öppnade matchen med varsitt mÄl och först i den 78:e minuten kunde England ta ledningen. Dock kunde tyskarna kontra och i sista minuten kvittera och ta mötet till förlÀngning. HÀr fick England ny kraft frÄn publiken pÄ lÀktaren och stjÀrnspelaren Geoff Hurst lyckades inte bara sÀtta en, utan tvÄ bollar i mÄlet. England kunde pÄ sÄ sÀtt ta hem sitt historiska VM-guld.

VM 1970 i Mexiko

Brasilien och Italien, de enda lag som hittills hade plockat hem tvÄ guldmedaljer vardera, möttes den hÀr gÄngen i den stora finalen. Pelé kunde inledningsvis ta ledningen för Brasilien, men lÀngre in i den första halvleken kunde Italien kvittera. Det blev till slut Brasilien som vann mötet, efter tre mÄl ifrÄn olika mÄlskyttar under matchens andra halva.

VM 1974 i VĂ€sttyskland

VÀsttyskland och NederlÀnderna tog sig hela vÀgen till VM-final efter att ha placerat sig i topp tvÄ i sina grupper och dÀrefter vunnit sina grupper i den andra omgÄngen. NederlÀnderna tilldelades tidigt en straff som resulterade i matchens första mÄl. Det dröjde dock inte lÄngt innan VÀsttyskland fick samma fördel, som Àven de kunde förvÀrva till en fulltrÀff. Inför hemmapubliken kunde VÀsttyskland sÀtta ett ytterligare mÄl innan paus, som Àven blev det sista för matchen. Laget vann dÀrmed sin andra vÀrldsmÀstartitel.

VM 1978 i Argentina

Ännu en gĂ„ng tog sig NederlĂ€nderna till final genom de tvĂ„ gruppspelen. Den hĂ€r gĂ„ngen stĂ€lldes man Ă„terigen mot den aktuella hemmanationen – Argentina. Det Sydamerikanska laget inledde mĂ„lskyttet och hade lĂ€nge ledningen i matchen. Med bara nĂ„gra minuter kvar pĂ„ klockan kunde NederlĂ€nderna kvittera och ta mötet till förlĂ€ngning. HĂ€r lyckades Argentina med tvĂ„ snygga fulltrĂ€ffar som tog laget till deras allra första VM-titel.

VM 1982 i Spanien

Den hÀr gÄngen fick vi se Italien och Brasilien göra upp i VM-finalen. VÀgen hit bestod inte bara av det inledande gruppspelet, utan ett ytterligare gruppspel samt varsin tuff semifinal. Matchen var lÀnge mÄllöst och efter dryga timmen spelad kunde ett revanschlystet Italien ta ledningen. MÄlet följdes upp av ytterligare tvÄ bollar i nÀtet innan Brasilien ens hade en chans att reducera. Med 3-1 kunde Italien ta hem sitt tredje guld och pÄ sÄ sÀtt tangera Brasiliens medaljrekord.

VM 1986 i Mexiko

Stornationerna VÀsttyskland och Argentina fick ta sig an varandra i Ärets final, som slutligen togs hem av Argentina. Lagen inledde matchens mÄlskytte och kunde inta en 2-0 ledning innan VÀsttyskland lyckades reducera och kvittera. Dock höll detta flyt inte i sig speciellt lÀnge, utan Argentina kunde till slut göra det avgörande mÄlet och pÄ sÄ sÀtt vinna matchen med 3-2.

VM 1990 i Italien

VM-finalen blev en repris frÄn fyra Är tidigare, dÄ VÀsttyskland och Argentina Äterigen lyckades ta sig hit. Att tyskarna var ute efter revansch var det inget snack om och trots att matchen brukar omtalas som en av de trÄkigare VM-finalerna, det blev en mycket hÀndelserik match. Argentina Äkte pÄ en utvisning i den 65:e minuten och spelade pÄ sÄ sÀtt resterande tid med en spelare mindre. VÀsttyskland tilldelades efter det en straff som resulterade i matchens enda mÄl. Efter protester ifrÄn det argentinska laget visades ytterligare en spelare ut ifrÄn planen och med endast nio spelare pÄ plan fick laget se sig snuvade pÄ VM-guldet. Detta var Àven första gÄngen som ett lag inte gjorde ett enda mÄl i en VM-final.

VM 1994 i USA

Trots att det i Sverige Àr bronsmatchen som mÄnga talar om nÀr man nÀmner detta VM, sÄ blev finalen en match vÀrd att minnas. För andra gÄngen möttes Italien och Brasilien i finalen, dÀr bÄda lagen hade möjlighet pÄ sitt fjÀrde guld. Finalen blev den allra första att sluta 0-0 efter sÄvÀl ordinarie tid och förlÀngning, vilket gjorde att mötet fick tas vidare till en strafflÀggning. BÄda lagen missade sina första skott, men bÄda lyckades följa upp det hela med tvÄ fulltrÀffar. Italien missade Àven sitt fjÀrde skott, samtidigt som Brasiliens stjÀrna Dunga kunde sÀtta sitt skott i det nedre hörnet. Italiens direkt avgörande straff sköts dock en lÄng bit över ribban och Brasilien kunde dÀrmed tituleras som nya mÀstare.

VM 1998 i Frankrike

Brasilien tog sig som regerande mÀstare Äterigen till VM-final, denna gÄng mot hemmanationen Frankrike. Brasiliens stjÀrna Ronaldo sÄg lÀnge ut att missa finalen pÄ grund av en skada, men kunde bara 45 minuter innan matchstart godkÀnnas för spel av lÀkare. Han lyckades fÄ till ett farligt anfall för laget i matchens start, men mycket mer Àn sÄ visade han inte upp sig under matchen. Franska stjÀrnan Zizou lyckades med tvÄ fulltrÀffar under den första halvleken och pÄ tillÀggstid kunde laget sÀtta matchens slutresultat 3-0.

VM 2002 i Sydkorea och Japan

Tyskland kunde gÄ till final för första gÄngen som en enad nation. HÀr stÀlldes man mot veteranerna Brasilien som för tredje Äret pÄ raden blev garanterade en medalj. BÀgge lagen gick obesegrade igenom turneringen och i finalen kunde Ronaldo fÄ revansch efter sin skada i VM-finalen fyra Är tidigare. StjÀrnan gjorde tvÄ mÄl för sitt Brasilien, vilka Àven blev de enda mÄlen under hela matchen. Brasilien tog dÀrmed sin femte vÀrldsmÀstartitel.

VM 2006 i Tyskland

De europeiska topplagen Italien och Frankrike möttes i VM-finalen, dÀr bÀgge lagen lyckades göra varsitt mÄl under matchens start. Det oavgjorda resultatet höll i sig under resterande tid, sÄvÀl som förlÀngningen vilket dÀrmed tog matchen till strafflÀggning. HÀr var Italien allra mest pricksÀkra och kunde i och med fem raka fulltrÀffar krönas till vinnare för fjÀrde gÄngen.

VM 2010 i Sydafrika

Matchen mellan NederlÀnderna och Spanien blev en mÄllös historia, som dÀremot innehöll en mÀngd gula kort. Hela 14 stycken delades ut till olika spelare under matchens gÄng. I den 109:e minuten tilldelades nederlÀndarnas John Heitinga sitt andra kort för matchen, vilket ledde till att han fick lÀmna planen. Detta övertag tog Spanien vÀl vara pÄ och man kunde sÀtta matchens enda mÄl bara minuter senare. Detta var första gÄngen som Spanien vann ett VM-guld, och tredje gÄngen som NederlÀnderna fick nöja sig med ett silver.

VM 2014 i Brasilien

Tyskland och Argentina ÄtervÀnde till VM-finalen efter att ha gÄtt obesegrade igenom turneringen. Likt mÄnga andra finaler pÄ 2000-talet blev detta ett mÄllöst möte, dÀr det hela till slut kunde avgöras i förlÀngningens slutminuter. HÀr kunde Tysklands Mario Götze ta hem den allra första VM-titeln till Tyskland som en enad nation. Lagets stjÀrna Miroslav Klose blev tidigare under turneringen den frÀmsta mÄlgöraren under turneringens historia och kunde i och med guldet inkluderas i den exklusiva klubben av spelare som tagit hem bÄde guld, silver och brons i vÀrldsmÀsterskapet.

VM 2018 i Ryssland

För första gÄngen lyckades Kroatien ta sig hela vÀgen till en VM-final, dÀr de fick ta sig an Frankrike. Matchen inleddes med ett kroatiskt sjÀlvmÄl som ledde till en fransk ledning. Kroatien kunde dÀrefter nÀta i rÀtt mÄl, men det dröjde inte lÀnge innan Frankrike tilldelades en straff efter videogranskning som resulterade i 2-1. I den andra halvleken följde Frankrike upp sina tidigare framgÄngar med ytterligare tvÄ mÄl. Kroatien lyckades fÄ in en ytterligare fulltrÀff, men detta rÀckte inte för att ta in motstÄndarnas försprÄng. 20 Är efter sitt senaste guld kunde Frankrike Äterigen krönas till vÀrldsmÀstare i fotboll.

Annons: ⇱ Casumo - Spela för 100 kr, fĂ„ 100 kr free bet ⇠

18+ Är | Regler & villkor gÀller | GÀller nya kunder