Här hittar du spelschemat för samtliga matcher som kommer att spelas under fotbolls VM 2022 i Qatar. Turneringen kommer att inledas med ett gruppspel, där alla lag spelar tre matcher vardera. De två bästa lagen ifrån varje grupp går sedan till det spännande slutspelet där det är vinna eller försvinna som gäller i samtliga matcher. Den stora VM-finalen spelas den 18 december på Lusail Iconic Stadium. Under fliken Grupper & Tabeller kan du se den aktuella ställningen mellan lagen.


Annons: ⇢ William Hill - Lägg in 200 kr - Få ett freebet värt 100 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

SPELSCHEMA FOTBOLLS VM 2022

Spelschema kommer att presenteras när detta är klart. Detta sker efter att kvalet som är klart under 2021.

Världsmästerskapet i fotboll kommer 2022 att hållas i den asiatiska nationen Qatar, där matcherna äger rum på åtta arenor i fem olika städer. Turneringen är den 22:a upplagan och detta är allra första gången som matcherna spelas i arabvärlden. På grund av den extrema hettan kommer turneringen nu även att för första gången arrangeras under vinterhalvåret.

Fullständigt fotbolls-VM 2022 spelschema

Turneringens gruppspel kommer att pågå mellan datumen 21 november – 2 december. Efter att dessa matcher är avklarade kan man utläsa vilka lag som tar sig vidare, samt vilka motstånd som väntar för dessa. Slutspelet pågår sedan under resten av turneringens period och efter varje spelad match kommer antalet kvarvarande lag att minska. Även om matcherna i gruppspelet är viktiga för att över huvud taget ta sig till slutspelet, så är det matcherna här som väger tyngst. Som mest kan ett och samma lag hinna med att spela sju matcher under turneringen om de tar sig hela vägen till medaljkamperna.

Under ett mästerskap spelas det sammanlagt 64 matcher, där det har möjligheten att bli en mängd mål. I snitt så brukar det bli 2,5 mål per match i turneringen, men det har självklart hänt att mötena blivit såväl mållösa som målrika. Som mest har det under åren gjorts 12 mål under en och samma VM-match, vilket skedde när Schweiz och Österrike spelade mot varandra på 50-talet. Samtidigt har det i flera matcher inte blivit några mål alls, där man slutligen fått avgöra det hela med hjälp utav en straffläggning.

Lag och grupper i fotbolls VM 2022

De 32 lagen som deltar i turneringen kommer att lottas in i åtta grupper om fyra lag, där alla möter varandra en gång under gruppspelet. När alla grupper är klara kommer vi att lista dessa här nedan.

När turneringen pågår kommer du kunna följa den aktuella ställningen på vår sida med samtliga VM-tabeller. För att avancera krävs det att man blir som minst tvåa i sin grupp, men då får man dessutom räkna med ett tuffare motstånd i åttondelsfinalen.

Se fotbolls VM på TV

Precis som tidigare så är det SVT och TV4 som tillsammans kommer att visa matcherna ifrån det stora världsmästerskapet i fotboll. Detta innebär att du även kommer kunna streama matcherna hos C More. I vår tv-tablå för fotbolls VM 2022 kommer vi att lista vilka kanaler som visar respektive match.


Annons: ⇢ William Hill - Lägg in 200 kr - Få ett freebet värt 100 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder