Spelschema Fotbolls VM 2018

/Spelschema Fotbolls VM 2018
Spelschema Fotbolls VM 20182018-09-25T11:37:31+00:00

Här hittar du spelschemat för samtliga matcher som kommer att spelas under fotbolls VM 2018 i Ryssland. Turneringen kommer att inledas med ett gruppspel, där alla lag spelar tre matcher vardera. De två bästa lagen ifrån varje grupp går sedan till det spännande slutspelet där det är vinna eller försvinna som gäller i samtliga matcher. VM-finalen spelas 15 juli kl 17.00. Under fliken Grupper & Tabeller kan du se den aktuella ställningen mellan lagen.

SPELSCHEMA FOTBOLLS VM 2018

Fotbolls-VM 2018 spelschema

Turneringens gruppspel kommer att pågå mellan datumen 14-28 juni. Efter att dessa matcher är avklarade kan man utläsa vilka lag som tar sig vidare, samt vilka motstånd som väntar för dessa. Slutspelet pågår sedan under resten utav turneringens period och efter varje spelad match kommer antalet kvarvarande lag att minska. Även om matcherna i gruppspelet är viktiga för att över huvud taget ta sig till slutspelet, så är det matcherna här som väger tyngst. Som mest kan ett och samma lag hinna med att spela sju matcher under turneringen om de tar sig hela vägen till medaljkamperna.

Under ett mästerskap spelas det sammanlagt 64 matcher, där det har möjligheten att bli en mängd mål. I snitt så brukar det bli 2,5 mål per match i turneringen, men det har självklart hänt att mötena blivit såväl mållösa som målrika. Som mest har det under åren gjorts 12 mål under en och samma VM-match, vilket skedde när Schweiz och Österrike spelade mot varandra på 50-talet. Samtidigt har det i flera matcher inte blivit några mål alls, där man slutligen fått avgöra det hela med hjälp utav en straffläggning.

 1. Joonas Pehkonen 2018/06/27 at 13:09 - Reply

  Ni har alla så fantastiskt rätt, så rätt, att samtliga borde jobba som domare i svenska rättssystemet. Faan, det skulle vara bättre än alla lallare vi har som nämndemän.

 2. Fredde 2018/06/26 at 19:48 - Reply

  Det är ju ändå detta lag som tagit oss hit då kan vi inte byta ut alla! De som är här har förtjänat sin plats i denna truppen, sen är ju knappast återväxten stor så vem skulle vi tagit in!

 3. Fredrik 2018/06/25 at 21:31 - Reply

  Först låt mig säga ett stort tack för sidan och dess information. Sitter och kollar på Portugal mot Iran matchen nu. Ronaldo fälls, och liksom i stort sätt ALLA (99% iaf) har varit videogranskning men Sverige fick INTE det trots att båda kommentatorerna och studion säger att det är solklar straff, när vi mötte Tyskland.

  Men å andra sidan, vad har vi för lag, ett gäng 35 taggare som, visst har rutninen men kanske dags att släppa in lite yngre som skulle springa/kämpa livet ur sig för att visa upp sin kapacitet då de har mer att bevisa, vilket dom själva vet. Samma sak med juniorkronorna i ishockey, roligare att titta på än herrarna för det är betydligt mer fart.

  Media i sig som ingen tar på allvar längre är ju en sak för sig egentligen men svårt att hålla sig för skratt då man läser “Triumfen” med Sydkorea. Vi kan vinna mot Italien men knappt vinna mot dem och på straff dessutom. Svensk fotboll 2018.

  Får väl hoppas att man får uppleva ett nytt “vm 94 LAG” en gång till. Jag ger dock 2 credits här. Ena går till Janne Andersson (förbundskaptenen) och att Zlatan inte var med. Han må vara en bra och känd spelare men återigen, vi behöver ett lag, inte nån som sitter i en intervju och säger “jag är för bra för svensk fotboll”.

  Tack för att du tog dig tiden att läsa min bok.

  • Fredde 2018/06/26 at 19:49 - Reply

   hit då kan vi inte byta ut alla! De som är här har förtjänat sin plats i denna truppen, sen är ju knappast återväxten stor så vem skulle vi tagit in!

 4. Anki 2018/06/24 at 10:30 - Reply

  är fortfarande mycket nöjd med den här sidan!
  däremot är jag helt oförstående på de kommentarer Durmaz fått på sociala medier. Hur lågt får folk sjunka.?
  Det är under all kritik. Den här frisparken kunde lika gärna gjorts av vem som helst men det innebär väl inte att man får skriva vad fan som helst. Det är människor det handlar om men de som skriver hot och liknande på social medier vet jag inte vad jag ska kalla. Det är under all kritik och borde skämmas för sitt beteende. Jag har inte varken facebook eller nåt annat
  Dom läser säkert den här sidan också och då hoppas jag dom inser vikten av respekt för våra svenska killar som gjort ett jättejobb i VM.
  All kärlek till dom och särskilt Durmaz

 5. Eero Kääpä 2018/06/21 at 19:30 - Reply

  Nu har TV-bilden kommit in i fotbollen. Bra! Ta bort det tråkiga bolltrillandet i sidled och bakåt! När ett lag har kommit över mittlinjen, kan laget inte passa bollen tillbaka över mittlinjen, då blir det frispark till motståndarna. På så sätt blir det mera press på bollhållarna. Och roligare fotboll, tror/hoppas jag.

 6. Ulf Cederhage 2018/06/18 at 16:07 - Reply

  Man skådar mestadels halvgamla gubbar som är i slutändan av sina karriärer som passar till varandra på tvären på egen planhalva och gärna till målvakten, trodde i min enfald att spelet gick ut på att försöka göra mål inte bara att få tiden att gå och hoppas på motståndarnas misstag. Jättetrist att titta på detta eviga på tvärsspel. In med unga löpglada killar som vill anfalla och som orkar springa.
  Heja Sverige

 7. Peter Svanberg 2018/06/16 at 16:00 - Reply

  Vid utskrift försvinner matcher i sidhuvudet!

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.