Här hittar du spelschemat för samtliga matcher som kommer att spelas under fotbolls VM 2018 i Ryssland. Turneringen kommer att inledas med ett gruppspel, där alla lag spelar tre matcher vardera. De två bästa lagen ifrån varje grupp går sedan till det spännande slutspelet där det är vinna eller försvinna som gäller i samtliga matcher. VM-finalen spelas 15 juli kl 17.00. Under fliken Grupper & Tabeller kan du se den aktuella ställningen mellan lagen.

Är du ute efter spelschemat till damernas fotbolls VM 2019 hittar du det här!

SPELSCHEMA FOTBOLLS VM 2018

Fotbolls-VM 2018 spelschema

Turneringens gruppspel kommer att pågå mellan datumen 14-28 juni. Efter att dessa matcher är avklarade kan man utläsa vilka lag som tar sig vidare, samt vilka motstånd som väntar för dessa. Slutspelet pågår sedan under resten utav turneringens period och efter varje spelad match kommer antalet kvarvarande lag att minska. Även om matcherna i gruppspelet är viktiga för att över huvud taget ta sig till slutspelet, så är det matcherna här som väger tyngst. Som mest kan ett och samma lag hinna med att spela sju matcher under turneringen om de tar sig hela vägen till medaljkamperna.

Under ett mästerskap spelas det sammanlagt 64 matcher, där det har möjligheten att bli en mängd mål. I snitt så brukar det bli 2,5 mål per match i turneringen, men det har självklart hänt att mötena blivit såväl mållösa som målrika. Som mest har det under åren gjorts 12 mål under en och samma VM-match, vilket skedde när Schweiz och Österrike spelade mot varandra på 50-talet. Samtidigt har det i flera matcher inte blivit några mål alls, där man slutligen fått avgöra det hela med hjälp utav en straffläggning.