Res till Fotbolls VM

/Res till Fotbolls VM
Res till Fotbolls VM2017-12-05T11:16:44+00:00

Här kommer vi att summer all information som du kan behöva för att planera din resa till Ryssland och fotbolls VM 2018. Det är en hel del saker att hålla reda på och vi hoppas att våra guider ska komma väl till nytta.

VM-städerna
Totalt är det elva ryska städer som är med och arrangerar matcherna under sommarens mästerskap. Varje stad har eller håller på att bygga upp arenor som tar stor publik, samt  förbereder sig i övrigt för att på bästa sätt kunna ta emot besökare ifrån alla världens hörn.

>> Här kan du läsa mer om VM-städerna

Biljetter till VM-matcherna
Intresset för att se sina favoritlag under världsmästerskapet är enormt och FIFA släpper biljetterna till matcherna i flera olika omgångar. Till en början sker försäljningen utifrån intresseanmälningar, men mot slutet är det istället först till kvarn som gäller för de kvarvarande biljetterna.

>> Här kan du läsa mer om biljettförsäljningen

Visum till Ryssland
För att få komma in i Ryssland under fotbolls-VM räcker det med att du ansöker om ett så kallat fan-ID, som även krävs för att du ska få komma in på arenorna. Värdehandlingen gäller under perioden 4 juni-25 juli och låter dig vistas fritt i landet. Dessutom ger det dig fria transporter i kollektivtrafiken under din vistelse.

>> Här kan du läsa mer om fan-ID

Flygresor till Ryssland
Ifrån Sverige kan du flyga till flera större ryska städer. För Sveriges gruppspelsmatcher krävs det resor med mellanlandningar, där det finns flera olika alternativa resvägar. En bra utgångspunkt är att först och främst ta sig till Moskva och därifrån resa vidare. Även andra europeiska städer har anknytningar till VM-städerna.

>> Här kan du läsa mer om flyg till fotbolls VM

Boende i Ryssland
Kommer inom kort

Rysk valuta
Kommer inom kort

Tidsskillnad
Kommer inom kort

Paketresor till VM
Kommer inom kort

Camp Sweden
Kommer inom kort