Trots att årets världsmästerskap kantas av en hel del kritik, samt att Sverige inte deltar, så finns det de fotbollsfans som ändå vill uppleva turneringen på plats. Här har vi samlat en del handfast information till dig som är intresserad av att resa till Qatar under VM 2022.

VM-städerna

Totalt är det fem städer i Qatar som är med och arrangerar matcherna under vinterns mästerskap. Samtliga ligger inom ett nära område, vilket gör det möjligt för besökare att enkelt resa mellan de olika spelplatserna.

>> Här kan du läsa mer om VM-städerna

Biljetter till VM-matcherna

Intresset för att se ett världsmästerskap i fotboll på plats är ofta väldigt stort. Redan i december 2021 inleddes försäljningen och fram tills turneringens start finns möjligheten att få tag på biljetter till matcherna.

>> Här kan du läsa mer om biljetter till VM

Valuta i Qatar

I Qatar använder man sig av valutan Qatarisk riyal, som förkortas QAR. Precis som andra valutor så varierar kursen, men nu i november 2022 motsvarar en QAR drygt tre svenska kronor.

Tidsskillnad Sverige-Qatar

Då årets världsmästerskap spelas under den kallare tiden på året så blir det tidsskillnaden under vintertid som är relevant för dig som vill följa fotbolls VM. Då ligger Qatar 2 timmar före Sverige.

Info om Fotbolls-VM 2023 i Australien och Nya Zeeland

VM-städerna

Nio städer, fem i Australien och fyra i Nya Zeeland, ställer upp med sammanlagt tio arenor där matcherna kommer att spelas:

Australien

  • Sydney (Stadium Australia och Sydney Football Stadium)
  • Brisbane (Brisbane Stadium)
  • Melbourne (Melbourne Rectangular Stadium)
  • Perth (Perth Rectangular Stadium)
  • Adelaide (Hindmarsh Stadium)

Nya Zeeland

  • Auckland (Eden Park)
  • Wellington (Wellington Stadium)
  • Dunedin (Dunedin Stadium)
  • Hamilton (Waikato Stadium)

Biljetter till VM-matcherna

Intresset för att se Sverige under världsmästerskapet är enormt och FIFA släpper biljetterna till matcherna i flera olika omgångar. Redan från start är det först till kvarn som gäller och biljetterna till Sveriges matcher går att få tag på via Svenska Fotbollsförbundet.

Visum till Australien

Info kommer inom kort

Visum till Nya Zeeland

Info kommer inom kort

Flygresor till Australien

Info kommer inom kort

Flygresor till Nya Zeeland

Info kommer inom kort

Valutor

Info kommer inom kort

Tidsskillnad

Info kommer inom kort