Här hittar du resultaten ifrån samtliga matcher som spelas under damernas världsmästerskap i fotboll 2023. Turneringen arrangeras i Australien och Nya Zeeland under perioden 20 juli-20 augusti och här kommer hela 64 matcher hinnas med att spelas. Poängen som lagen samlar på sig under gruppspelet är otroligt viktiga för att kunna nå ett avancemang till slutspelet. Listan som visas nedan kommer att uppdateras med jämna mellanrum och så kort inpå att matcherna avslutats som möjligt.

Under matchernas gång kan du dessutom följa den aktuella ställningen med hjälp av vår fotbolls VM livescore. På så sätt kan du alltid hålla dig uppdaterad kring vad som sker på plan och missar inte en sekund av den spännande upplösningen.

Livescore & Liveresultat för VM 2023

FOTBOLLS VM 2023 RESULTAT

🔢 Resultat Fotbolls VM 2023 – Så fördelas poängen

När fotbolls VM 2023 avgörs kommer hela 64 spännande fotbollsmatcher att äga rum under turneringens gång. Här kommer vi kunna se landslag ifrån alla världens hörn kämpar om att ta sig hela vägen till VM-guldet. Vi på VM-fotboll.se bevakar hela mästerskapet och kommer på den här sidan uppdatera samtliga matchresultat omedelbart efter att matcherna är färdigspelade. Resultaten hämtas direkt ifrån FIFA:s hemsida.

Med hjälp av vårat liveresultat kan du dessutom hålla dig uppdaterad på den aktuella ställningen under tiden som matchen spelas. I vår fotbolls VM livescore presenterar vi antalet gjorda mål, samt hur långt matchen har hunnit med att spelas. All denna information kan du ta del av här ovan, utan att du behöver uppdatera sidan för att få fram färsk information.

I matcherna i fotbolls VM finns värdefulla poäng att ta hem, som är den enda valutan som kan ta lagen vidare till det stora slutspelet. På vår sida med VM-tabellerna kan du se hur lagen står mot varandra i tabellerna, som även uppdateras i och med att nya matchresultat presenteras. Att vinna en match i fotbolls VM ger laget tre poäng, samtidigt som lagen får en poäng var om mötet slutar oavgjort. Som mest kan ett lag få med sig nio poäng ifrån gruppspelet.

För att ta sig vidare till slutspelet krävs det att man blir ett av de två främsta lagen i sin grupp. Lagen som placerar sig på tredje och fjärde plats får i sin tur lämna turneringen. För att nå en av topp-placeringarna krävs det ofta att man får med sig poäng ifrån minst två av sina spelade matcher.

⚽ Förlängning och straffläggning under fotbolls VM

Matcherna i VM-gruppspelet kan avrundas med ett oavgjort resultat och då delas som sagt poängen lika mellan lagen. När det är dags för slutspel kan man dock inte använda sig av denna princip, då man måste få fram ett vinnande lag i varje möte. Detta gör man med hjälp av en förlängning som spelas kort efter att ordinarie tid är över.

Förlängningen spelas i två perioder på 15 minuter vardera, där målen som görs räknas samman med målen ifrån matchens första 90 minuter. I fotboll spelar man alltid förlängningen fullt ut, oavsett om någon gör mål eller inte. Skulle det fortfarande vara oavgjort mellan lagen efter att förlängningen är klar går mötet vidare till straffar.

I straffläggningen får båda lagen fem försök vardera, där det är laget med flest fullträffar som vinner. Lagen turas om att skjuta sina straffar och om ett av lagen skulle inta en ledning som de andra inte kan ta in, avslutar man straffläggningen i förtid. Skulle lagen istället sätta lika många skott fortskrider straffläggningen med ett ytterligare försök för varje lag, fram tills att man kan få fram en vinnare.

Slutresultatet i en match som tas till förlängning blir antalet mål som gjordes under ordinarie tid tillsammans med de mål som gjordes under förlängningen. För en match som går till straffar är det i sin tur endast den vinnande straffen som räknas ihop med målen ifrån de tidigare 120 minuterna.

⏰ När spelas Fotbolls-VM 2023?

Öppningsmatcherna i damernas fotbolls-VM 2023 spelas torsdagen den 20 juli 2023 klockan 09:00 svensk tid, då Nya Zeeland spelar sin första gruppspelsmatch mot Norge. Mästerskapet avslutas sedan med stora finalen söndagen den 20 augusti med avspark klockan 12:00.

📣 Hur följer jag matcherna i realtid?

Du kan streama samtliga VM-matcher hos Viaplay, eller så följer du med i vår liverapportering här på Vm-fotboll.se.

🏟 Var spelas matcherna i Fotbolls-VM 2023?

Australien och Nya Zeeland står den här gången som värd för världsmästerskapet, där matcherna kommer att spelas i städerna Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth, Adelaide, Auckland, Wellington, Dunedin och Hamilton.

📣 Livescore – Följ Fotbolls VM i realtid

I och med att fotbolls VM den här gången spelas på andra sidan jorden med matcher under den tidigare dagen för oss svenskar, kan det vara svårt att hitta tiden att hänga med i alla de möten som spelas. Trots detta är intresset för turneringen lika stort som vanligt och man får då hitta alternativa sätt att hänga med i fotbollsfesten på.

En lösning på det hela är att ta hjälp av livescore, även kallat liveresultat, där du via din dator, telefon eller surfplatta kan följa utvecklingen i matcherna i realtid. I en livescore presenteras alla mål, hörnor, gula och röda kort, frisparkar, straffar och byten, så att du kan få en full bild av mötet utan att själv se matchen. Det absolut bästa med ett liveresultat är att detta uppdateras konstant och du behöver inte själv trycka på någon knapp för att informationen ska dyka upp.

Under Fotbolls VM 2023 går det att hitta livescore ifrån samtliga VM-matcher här hos oss på VM-fotboll.se. Vi presenterar den aktuella ställningen i alla pågående matcher, så att du på ett enkelt sätt kan hålla dig uppdaterad på allt som sker. Turneringen som sträcker sig från 20 juli till 20 augusti 2023 kommer att bjuda på ett 60-tal matcher som alla kommer finnas att följa här ovan.

Livescore hos spelbolagen

Liveresultat för en fotbollsmatch brukar kunna gå att hitta på flera olika ställen, men ett något otippat sådant är på spelbolagens hemsidor. Att man erbjuder sina kunder den här funktionen är någonting som blir allt vanligare, speciellt om bolaget i fråga erbjuder spel på den specifika matchen. I vissa fall kan livespel finnas tillgängliga i anslutning till liveresultatet, där du kan hitta rätt läge att placera dina spel för att få det bästa oddset.

För att kunna ta del av spelbolagens livescore gäller det att du har ett registrerat konto, så att du kan logga in på sidan och se den långa listan med pågående matcher. En del bolag erbjuder även streaming av matcherna för de som valt att lägga en slant på något av spelen.

Resultat från herrarnas VM 2022

Argentina
3 - 3
Frankrike
Kroatien
2 - 1
Marocko
Frankrike
2 - 0
Marocko
Argentina
3 - 0
Kroatien
Marocko
1 - 0
Portugal
England
1 - 2
Frankrike
Kroatien
1 - 1
Brasilien
Nederländerna
2 - 2
Argentina
Marocko
0 - 0
Spanien
Portugal
6 - 1
Schweiz
Japan
1 - 1
Kroatien
Brasilien
4 - 1
Sydkorea
Frankrike
3 - 1
Polen
England
3 - 0
Senegal
Nederländerna
3 - 1
USA
Argentina
2 - 1
Australien
Sydkorea
2 - 1
Portugal
Ghana
0 - 2
Uruguay
Kamerun
1 - 0
Brasilien
Serbien
2 - 3
Schweiz
Kroatien
0 - 0
Belgien
Kanada
1 - 2
Marocko
Japan
2 - 1
Spanien
Costa Rica
2 - 4
Tyskland
Tunisien
1 - 0
Frankrike
Australien
1 - 0
Danmark
Polen
0 - 2
Argentina
Saudiarabien
1 - 2
Mexiko
Nederländerna
2 - 0
Qatar
Ecuador
1 - 2
Senegal
Wales
0 - 3
England
Iran
0 - 1
USA
Kamerun
3 - 3
Serbien
Sydkorea
2 - 3
Ghana
Brasilien
1 - 0
Schweiz
Portugal
2 - 0
Uruguay
Japan
0 - 1
Costa Rica
Belgien
0 - 2
Marocko
Kroatien
4 - 1
Kanada
Spanien
1 - 1
Tyskland
Tunisien
0 - 1
Australien
Polen
2 - 0
Saudiarabien
Frankrike
2 - 1
Danmark
Argentina
2 - 0
Mexiko
Wales
0 - 2
Iran
Qatar
1 - 3
Senegal
Nederländerna
1 - 1
Ecuador
England
0 - 0
USA
Schweiz
1 - 0
Kamerun
Uruguay
0 - 0
Sydkorea
Portugal
3 - 2
Ghana
Brasilien
2 - 0
Serbien
Marocko
0 - 0
Kroatien
Tyskland
1 - 2
Japan
Spanien
7 - 0
Costa Rica
Belgien
1 - 0
Kanada
Argentina
1 - 2
Saudiarabien
Danmark
0 - 0
Tunisien
Mexiko
0 - 0
Polen
Frankrike
4 - 1
Australien
England
6 - 2
Iran
Senegal
0 - 2
Nederländerna
USA
1 - 1
Wales
Qatar
0 - 2
Ecuador

🇸🇪 Sveriges matchresultat i tidigare VM

Det svenska herrlandslaget har hunnit med att delta i tolv världsmästerskap samtidigt som damerna har åtta tidigare VM att blicka tillbaka på. Under åren har det därmed hunnit spelas en hel del matcher och här nedan har vi sammanställt samtliga matchresultat från Sveriges tidigare medverkande i fotbolls VM.

Damernas resultat

VM 1991 i Kina

Sverige-USA 2-3
Japan-Sverige 0-8
Brasilien-Sverige 0-2
Kina-Sverige 0-1
Sverige-Norge 1-4

VM 1995 i Sverige

Sverige-Brasilien 0-1
Sverige-Tyskland 3-2
Sverige-Japan 2-0
Sverige-Kina 1-2 efter straffar

VM 1999 i USA

Kina-Sverige 2-1
Australien-Sverige 1-3
Ghana-Sverige 0-2
Norge-Sverige 3-1

VM 2003 i USA

USA-Sverige 3-1
Sverige-Nordkorea 1-0
Sverige-Nigeria 3-0
Brasilien-Sverige 1-2
Sverige-Kanada 2-1
Tyskland-Sverige 2-1 efter förlängning

VM 2007 i Kina

Nigeria-Sverige 1-1
Sverige-USA 0-2
Nordkorea-Sverige 1-2

VM 2011 i Tyskland

Colombia-Sverige 0-1
Nordkorea-Sverige 0-1
Sverige-USA 2-1
Sverige-Australien 3-1
Japan-Sverige 3-1
Sverige-Frankrike 2-1

VM 2015 i Kanada

Sverige-Nigeria 3-3
USA-Sverige 0-0
Australien-Sverige 1-1
Tyskland-Sverige 4-1

VM 2019 i Frankrike

Chile-Sverige 0-2
Sverige-Thailand 5-1
Sverige-USA 0-2
Sverige-Kanada 1-0
Tyskland-Sverige 1-2
Nederländerna-Sverige 1-0 efter förlängning
England-Sverige 1-2

Herrarnas resultat

VM 1934 i Italien

Sverige-Argentina 3-2
Tyskland-Sverige 2-1

VM 1938 i Frankrike

Sverige-Österrike (W/O)
Sverige-Kuba 8-0
Ungern-Sverige 5-1
Brasilien-Sverige 4-2

VM 1950 i Brasilien

Sverige-Italien 3-2
Sverige-Paraguay 2-2
Brasilien-Sverige 7-1
Uruguay-Sverige 3-2
Sverige-Spanien 3-1

VM 1958 i Sverige

Sverige-Mexiko 3-0
Sverige-Ungern 2-1
Sverige-Wales 0-0
Sverige-Sovjetunionen 2-0
Sverige-Västtyskland 3-1
Sverige-Brasilien 2-5

VM 1970 i Mexiko

Italien-Sverige 1-0
Sverige-Israel 1-1
Sverige-Uruguay 1-0

VM 1974 i Västtyskland

Sverige-Bulgarien 0-0
Nederländerna-Sverige 0-0
Sverige-Uruguay 3-0
Sverige-Polen 0-1
Västtyskland-Sverige 4-2
Sverige-Jugoslavien 2-1

VM 1978 i Argentina

Brasilien-Sverige 1-1
Österrike-Sverige 1-0
Spanien-Sverige 1-0

VM 1990 i Italien

Brasilien-Sverige 2-1
Sverige-Skottland 1-2
Sverige-Costa Rica 1-2

VM 1994 i USA

Kamerun-Sverige 2-2
Sverige-Ryssland 3-1
Brasilien-Sverige 1-1
Sverige-Saudiarabien 3-1
Sverige-Rumänien 3-2 efter straffar
Brasilien-Sverige 1-0
Sverige-Bulgarien 4-0

VM 2002 i Sydkorea och Japan

England-Sverige 1-1
Sverige-Nigeria 2-1
Sverige-Argentina 1-1
Sverige-Senegal 1-2 efter förlängning

VM 2006 i Tyskland

Trinidad & Tobago-Sverige 0-0
Sverige-Paraguay 1-0
Sverige-England 2-2
Tyskland-Sverige 2-0

VM 2018 i Ryssland

Sverige-Sydkorea 1-0
Tyskland-Sverige 2-1
Mexiko-Sverige 0-3
Sverige-Schweiz 1-0
Sverige-England 0-2

💥 Tidigare VM-resultat i siffror

Världsmästerskapet i fotboll för herrlandslag har spelats ända sedan 1930. Det har sedan spelats var fjärde år förutom 1942 och 1946, då på grund av det stundande andra världskriget och dess påverkan. Under VM 2018 i Ryssland så blev Panama det senaste laget att tillträda in i en VM-turnering, Island likaså bland annat. Därmed har 84 länder deltagit i ett fotbolls-VM genom historien. År 2022 så kommer minst ännu ett land att gå in i turneringen då värdnationen Qatar gör sitt första världsmästerskap.

Brasilien är det land som leder maratontabellen i VM. De har precis som Tyskland spelat 109 matcher i historien, men Brasilien har också vunnit 73 av dessa. De har totalt tagit 237 poäng i VM-sammanhang för herrlandslag. Sverige i sin tur ligger på en tiondeplats i historien, vilket inte är fy skam. Sverige har tagit 19 segrar i VM, spelat 13 oavgjorda och förlorat 19 matcher.

Flest mål i VM:s historia har tysken Miroslav Klose gjort. Måltjuven har gjort 16 mål totalt över fyra spelade mästerskap.