Svenska Spel

Här hittar du den kompletta tv-tablån för fotbolls VM 2022 som direktsänds i SVT och TV4:s kanaler. Hela mästerskapet kommer dessutom finnas att streama hos C More. VM-tablån är ännu inte presenterad, utan blir troligen det som tidigast under hösten 2022. Däremot finns det redan nu ett spelschema, där du kan se vilka matchtider och datum som gäller för samtliga matcher. Notera att det är starttid för matcherna som är upplagda och att sändningen inför en match kan börja tidigare.

FOTBOLLS VM 2022 TV TIDER

Senegal - Netherlands
SVT
England - Iran
SVT
Qatar - Ecuador
TV4
United States - Wales
TV4
Argentina - Saudi Arabia
SVT
Denmark - Tunisia
SVT
Mexico - Poland
TV4
France - Australia
TV4
Morocco - Croatia
TV4
Germany - Japan
TV4
Spain - Costa Rica
Belgium - Canada
SVT
Switzerland - Cameroon
SVT
Uruguay - South Korea
SVT
Portugal - Ghana
TV4
Brazil - Serbia
TV4
Wales - Iran
TV4
Qatar - Senegal
TV4
Netherlands - Ecuador
SVT
England - United States
SVT
Tunisia - Australia
SVT
Poland - Saudi Arabia
SVT
France - Denmark
TV4
Argentina - Mexico
TV4
Japan - Costa Rica
Belgium - Morocco
TV4
Croatia - Canada
SVT
Spain - Germany
SVT
Cameroon - Serbia
TV4
South Korea - Ghana
TV4
Brazil - Switzerland
SVT
Portugal - Uruguay
SVT
Netherlands - Qatar
TV4
Ecuador - Senegal
TV4
Wales - England
SVT
Iran - United States
SVT
Tunisia - France
TV4
Australia - Denmark
TV4
Poland - Argentina
SVT
Saudi Arabia - Mexico
SVT
Croatia - Belgium
SVT
Canada - Morocco
SVT
Japan - Spain
TV4
Costa Rica - Germany
South Korea - Portugal
SVT
Ghana - Uruguay
SVT
Cameroon - Brazil
TV4
Serbia - Switzerland
TV4

TV TIDER VM SLUTSPELET 2022

Datum Tid Match Kanal
Lördag 3 december 2022 16:00 Vinnaren grupp A-Tvåan grupp B SVT
Lördag 3 december 2022 20:00 Vinnaren grupp C-Tvåan grupp D SVT
Söndag 4 december 2022 16:00 Vinnaren grupp D-Tvåan grupp C TV4
Söndag 4 december 2022 20:00 Vinnaren grupp B-Tvåan grupp A SVT
Måndag 5 december 2022 16:00 Vinnaren grupp E-Tvåan grupp F SVT
Måndag 5 december 2022 20:00 Vinnaren grupp G-Tvåan grupp H TV4
Tisdag 6 december 2022 16:00 Vinnaren grupp F-Tvåan grupp E TV4
Tisdag 6 december 2022 20:00 Vinnaren grupp H-Tvåan grupp G TV4
Fredag 9 december 2022 16:00 Kvartsfinal 1 SVT
Fredag 9 december 2022 20:00 Kvartsfinal 2 SVT
Lördag 10 december 2022 16:00 Kvartsfinal 3 TV4
Lördag 10 december 2022 20:00 Kvartsfinal 4 TV4
Tisdag 13 december 2022 20:00 Semifinal 1 SVT
Onsdag 14 december 2022 20:00 Semifinal 2 TV4
Lördag 17 december 2022 16:00 Bronsmatch SVT
Söndag 18 december 2022 16:00 Final TV4

Samtliga tider i vår VM tablå är angivna i svensk tid. Observera att våra fotbolls VM 2021 tv tider och kanaler kan komma att ändras med kort varsel samt att VM-fotboll.se ej ansvarar för detta.

📺 Fullständig tablå med tv tider fotbolls VM 2022

De svenska TV-sändningarna ifrån fotbolls VM 2022 kommer att ske i TV4 och SVT:s kanaler. TV-husen har vid ett flertal tillfällen sänt stora mästerskap tillsammans och brukar på det här sättet kunna bjuda på mycket välproducerade fotbollssändningar.

När flera kanaler delar på ett mästerskap delas matcherna mellan kanalerna på ett så rättvist sätt som möjligt.Man visar då lika många matcher ifrån gruppspelet, samt att man delar på åttondelarna, kvartarna och semifinalerna. Oftast innebär detta att båda får visa lika många matcher, samt att båda får äran att visa Sveriges matcher.

Fotbolls VM drar höga tittarsiffror

Ett världsmästerskap i fotboll leder till folkfest i TV-sofforna världen över, oavsett om tittarnas egna landslag kvalificerar sig till turneringen eller ej. Efter 2018 års mästerskap presenterade FIFA siffror för hur många som följde de olika matcherna. Den totala siffran för antalet tittare under hela mästerskapet uppkom till 3,572 miljarder, vilket motsvarar drygt hälften av jordens befolkning som såg åtminstone ett par minuter av en match. Den genomsnittliga siffran för en match under turneringen uppgick 191 miljoner tittare, samtidigt som den stora finalen mellan Kroatien och Frankrike följdes av hissnande 1,12 miljarder människor.


Svenska Spel

Om man istället tittar på siffrorna för den svenska VM-publiken så var Sveriges åttondelsmatch mot Schweiz det enskilda mötet som flest svenskar valde att följa. Nästan 3 miljoner tittare drogs till sändningen som tog Sverige vidare i turneringen. Även kvartsfinalen mot England kom upp i liknande siffror.

TV-rättigheter för kommande fotbolls VM

Redan nu står det klart att detta inte blir sista gången som SVT och TV4 delar på VM-sändningarna. I december 2020 förlängde kanalerna sitt samarbete genom att säkra sändningsrättigheterna till herrarnas VM år 2026. Damernas VM som äger rum under sommaren 2023 kommer i sin tur att sändas av Nent Group.

Samtliga fotbolls VM för herrar på 2000-talet har visats som ett delat mästerskap hos SVT och TV4. Därförinnan sände SVT turneringen på egen hand.

🖥️ Följ VM 2022 Online –Streama fotbolls VM

Ibland räcker inte de vanliga tv-sändningarna till för att man ska kunna hinna med att se samtliga matcher under världsmästerskapet. Ett alternativ som då finns är att streama matcherna, vilket du under fotbolls VM 2022 kommer kunna göra hos TV4-ägda C More.

Att streama fotbolls VM för med sig en mängd olika fördelar och det är i och med dessa inte konstigt att allt fler väljer att följa matcherna på det här sättet. För det första kan du se på matcherna var du än befinner dig, så länge du har tillgång till en internetuppkoppling. För det andra kan du se matchen i efterhand om du inte har möjligheten att följa mötet i realtid. Dessutom kan du när som helst pausa din sändning.

Även reklamavbrotten brukar vara färre, eller i vissa fall helt borta när du streamar ifrån fotbolls VM. När de som följer matchen på tv får se reklam, brukar de som streamar få en extra titt in i VM-studion där experterna ger sina kommentarer på matchen.

För att kunna se alla fotbolls VM streams behöver du ha något av C Mores paket som innehåller deras sportutbud, vilket är C More Mycket Sport och C More All Sport. Förutom världsmästerskapet ger båda paketen dig möjligheten att se C Mores övriga sportutbud, samt en mängd olika filmer och serier.Det som i dagsläget skiljer paketen år är att man med C More All Sport även kan se matcherna ifrån SHL och Hockeyallsvenskan.

Streama fotbolls VM 2022 via mobil och surfplatta

Om du ska streama ifrån fotbolls VM i din mobil eller surfplatta brukar det underlätta att göra detta med hjälp av C Mores egen app istället för din webbläsare. Appen finns tillgänglig för såväl iPhone som Android och är kostnadsfri att ladda ner. Du loggar sedan in i med dina uppgifter och får enkelt tillgång till alla matcher.

Visar TV4 Play och SVT Play VM-matcherna?

Såväl Sveriges Television som TV4 har varsin kostnadsfri streamingtjänst där en del av deras utbud finns att ta del av. Just matcherna ifrån världsmästerskapet i fotboll brukar vara begränsade att visas här, speciellt för TV4 som inte brukar visa matcherna i TV4 Play. Istället hänvisar de sina tittare till betaltjänsten C More. När det gäller SVT Play kommer man med stor sannolikhet kunna se de matcher som SVT har rättigheterna till.

Streama fotbolls VM via spelbolagen

Visste du att du även kan streama matcher ifrån fotbolls VM hos några av de stora spelbolagen? I samband med att du lägger ett spel på någon av matcherna, kan möjligheten att följa matchen direkt hos bookmakern dyka upp.

När du följer matcherna på det här viset har du dessutom snabb tillgång till olika livespel som dyker upp under matchens gång. Livespelets odds baseras helt och hållet på hur matchbilden ser ut för tillfället, vilket gör att rätt läge är otroligt viktigt för att få till ett lyckat spel.

⏰ När börjar Fotbolls VM 2022?

Måndagen den 21 november är det avspark i den allra första matchen under årets Världsmästerskap i fotboll, som den här gången äger rum i Qatar.

📺 Vem sänder Fotbolls VM i år?

Det är SVT och TV4 som tillsammans innehar rättigheterna till mästerskapet. Matcherna kommer att delas mellan tv-husen, så att båda får visa såväl gruppspelet som det spännande slutspelet.

📱 Kan jag streama matcherna ifrån Fotbolls VM?

Samtliga matcher kommer finnas tillgängliga hos streamingtjänsten C More.

🎙️ Experter, kommentatorer och programledare under fotbolls VM 2022

För att få till en lyckad tv-sändning ifrån ett mästerskap som fotbolls VM gäller det att tv-husen ställer upp med profiler som tittarna tycker om och associerar till sporten. Det är inte bara programledare och reportrar som involveras, utan även kommentatorer som leder tittaren igenom matcherna, samt idrottsprofiler som kanske själva har varit med i en tidigare upplaga av mästerskapet.

Kanalerna brukar även ha en speciell VM-studio varifrån alla sändningar görs, antingen finns denna studio på plats i värdnationen eller här hemma i Sverige. Här nedan kan du ta del av mer information kring vilka välkända ansikten som kommer synas i SVT och TV4:s sändningar ifrån fotbolls VM 2022.

Följ Fotbolls VM hos TV4

Mer information om vilka profiler som kommer att synas under VM 2022 presenteras när turneringen närmar sig.

TV4 är en kanal som under de senaste åren gjort stora satsningar på sina sportsändningar. De har satt ihop en stadig stab av sportprofiler som återkommande figurerar i deras sändningar.

– Det blir ett annorlunda VM. Av lätt insedda skäl och på goda grunder det mest ifrågasatta genom tiderna. På det sportsliga planet är det världens största fotbollsturnering där de flesta av världens bästa spelare är på plats. Fotbollsmässigt blir det ett underhållande sällskap i adventstider, även utan Sveriges medverkan, säger Lasse Granqvist, kommentator på TV4 och C More i ett pressmeddelande.

Under fotbolls VM 2018 kunde vi se Anna Brolin och Lasse Granqvist som programledare i VM-studion, där de fick sällskap av experterna Hasse Backe, Alexander Axén och Hanna Marklund. Såväl Marklund som Granqvist hördes även som kommentatorer under matcherna, där de delade på den rollen ihop med Patrik Westberg, Jesper Hussfelt, Anders Andersson, Åke Unger och Jon Persson. För att lägga ett extra fokus på det svenska landslaget kunde vi se Frida Nordstrand och Olof Lundh som dedikerade Sverige-reportrar.

Här listar vi de VM-matcher som TV4 får visa i sina kanaler:

Måndag 21 november kl. 17:00 Qatar-Ecuador
Måndag 21 november kl. 20:00 USA-Wales
Tisdag 22 november kl. 17:00 Mexiko-Polen
Tisdag 22 november kl. 20:00 Frankrike-Australien
Onsdag 23 november kl. 11:00 Marocko-Kroatien
Onsdag 23 november kl. 14:00 Tyskland-Japan
Torsdag 24 november kl. 17:00 Portugal-Ghana
Torsdag 24 november kl. 20:00 Brasilien-Serbien
Fredag 25 november kl. 11:00 Wales-Iran
Fredag 25 november kl. 14:00 Qatar-Senegal
Lördag 26 november kl. 17:00 Frankrike-Danmark
Lördag 26 november kl. 20:00 Argentina-Mexiko
Söndag 27 november kl. 11:00 Japan-Costa Rica
Söndag 27 november kl. 14:00 Belgien-Marocko
Måndag 28 november kl. 11:00 Kamerun-Serbien
Måndag 28 november kl. 14:00 Sydkorea-Ghana
Tisdag 29 november kl. 16:00 Nederländerna-Qatar
Tisdag 29 november kl. 16:00 Ecuador-Senegal
Onsdag 30 november kl. 16:00 Tunisien-Frankrike
Onsdag 30 november kl. 16:00 Australien-Danmark
Torsdag 1 december kl. 20:00 Japan-Spanien
Torsdag 1 december kl. 20:00 Costa Rica-Tyskland
Fredag 2 december kl. 20:00 Serbien-Schweiz
Fredag 2 december kl. 20:00 Kamerun-Brasilien
Söndag 4 december kl. 16:00 Vinnare grupp D-Tvåan grupp C
Måndag 5 december kl. 20:00 Vinnare grupp G-Tvåan grupp H
Tisdag 6 december kl. 16:00 Vinnare grupp F-Tvåan grupp E
Tisdag 6 december kl. 20:00 Vinnare grupp H-Tvåan grupp G
Lördag 10 december kl. 16:00 Kvartsfinal 3
Lördag 10 december kl. 20:00 Kvartsfinal 4
Onsdag 14 december kl. 20:00 Semifinal 2
Söndag 18 december kl. 16:00 Final

Samtliga 32 matcher från FIFA fotbolls-VM som sänds på TV4:s kanaler streamas även exklusivt på C More.

Följ Fotbolls VM hos SVT

Mer information om vilka profiler som kommer att synas under VM 2022 presenteras när turneringen närmar sig.

Det statligt ägda TV-huset har en lång historia av sändningar från världsmästerskapet i fotboll. Även här finns många välkända profiler som med stor sannolikhet kan komma att synas i samband med VM i Qatar. SVT får äran att sända de allra första matcherna ifrån mästerskapet, däribland Englands möte med Iran. Kanalen visar även lagets två efterföljande gruppspelsmöten med USA och grannarna Wales.

– Vi vet att många svenskar har en stark relation till engelsk fotboll och kommer ha England som favoritlag i VM nu när Sverige inte är med, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson i ett pressmeddelande.

När VM 2018 gick av stapeln fick André Pops axla rollen som programledare i VM-studion, där han fick draghjälp av Johanna Frändén och Daniel Nannskog. I kommentatorbåset hittade vi Chris Härenstam, David Fjäll, Glenn Strömberg och Markus Johannesson. Reportrar på plats för att följa det svenska laget var Frida Östberg, Jane Björck och Diljen Otlu, samtidigt som veteranden Marie Lehman rapporterade kring de övriga lagen.

Här listar vi de VM-matcher som SVT får visa i sina kanaler:

Måndag 21 november kl. 11:00 Senegal-Nederländerna
Måndag 21 november kl. 14:00 England-Iran
Tisdag 22 november kl. 11:00 Argentina-Saudiarabien
Tisdag 22 november kl. 14:00 Danmark-Tunisien
Onsdag 23 november kl. 17:00 Spanien-Costa Rica
Onsdag 23 november kl. 20:00 Belgien-Kanada
Torsdag 24 november kl. 11:00 Schweiz-Kamerun
Torsdag 24 november kl. 14:00 Uruguay-Sydkorea
Fredag 25 november kl. 17:00 Nederländerna-Ecuador
Fredag 25 november kl. 20:00 England-USA
Lördag 26 november kl. 11:00 Tunisien-Australien
Lördag 26 november kl. 14:00 Polen-Saudiarabien
Söndag 27 november kl. 17:00 Kroatien-Kanada
Söndag 27 november kl. 20:00 Spanien-Tyskland
Måndag 28 november kl. 17:00 Brasilien-Schweiz
Måndag 28 november kl. 20:00 Portugal-Uruguay
Tisdag 29 november kl. 20:00 Iran-USA
Tisdag 29 november kl. 20:00 Wales-England
Onsdag 30 november kl. 20:00 Saudiarabien-Mexiko
Onsdag 30 november kl. 20:00 Polen-Argentina
Torsdag 1 december kl. 16:00 Kroatien-Belgien
Torsdag 1 december kl. 16:00 Kanada-Marocko
Fredag 2 december kl. 16:00 Ghana-Uruguay
Fredag 2 december kl. 16:00 Sydkorea-Portugal
Lördag 3 december kl. 16:00 Vinnare grupp A-Tvåan grupp B
Lördag 3 december kl. 20:00 Vinnare grupp C-Tvåan grupp D
Söndag 4 december kl. 20:00 Vinnare grupp B-Tvåan grupp A
Måndag 5 december kl. 16:00 Vinnare grupp E-Tvåan grupp F
Fredag 9 december kl. 16:00 Kvartsfinal 1
Fredag 9 december kl. 20:00 Kvartsfinal 2
Tisdag 13 december kl. 20:00 Semifinal 1
Lördag 17 december kl. 16:00 Bronsmatch

Reservschema

Datum Tid Match
Måndag 21 november 2022 11:00 Senegal-Nederländerna
Måndag 21 november 2022 14:00 England-Iran
Måndag 21 november 2022 17:00 Qatar-Ecuador
Måndag 21 november 2022 20:00 USA-Wales
Tisdag 22 november 2022 11:00 Argentina-Saudiarabien
Tisdag 22 november 2022 14:00 Danmark-Tunisien
Tisdag 22 november 2022 17:00 Mexiko-Polen
Tisdag 22 november 2022 20:00 Frankrike-Australien
Onsdag 23 november 2022 11:00 Marocko-Kroatien
Onsdag 23 november 2022 14:00 Tyskland-Japan
Onsdag 23 november 2022 17:00 Spanien-Costa Rica
Onsdag 23 november 2022 20:00 Belgien-Kanada
Torsdag 24 november 2022 11:00 Schweiz-Kamerun
Torsdag 24 november 2022 14:00 Uruguay-Sydkorea
Torsdag 24 november 2022 17:00 Portugal-Ghana
Torsdag 24 november 2022 20:00 Brasilien-Serbien
Fredag 25 november 2022 11:00 Wales-Iran
Fredag 25 november 2022 14:00 Qatar-Senegal
Fredag 25 november 2022 17:00 Nederländerna-Ecuador
Fredag 25 november 2022 20:00 England-USA
Lördag 26 november 2022 11:00 Tunisien-Australien
Lördag 26 november 2022 14:00 Polen-Saudiarabien
Lördag 26 november 2022 17:00 Frankrike-Danmark
Lördag 26 november 2022 20:00 Argentina-Mexiko
Söndag 27 november 2022 11:00 Japan-Costa Rica
Söndag 27 november 2022 14:00 Belgien-Marocko
Söndag 27 november 2022 17:00 Kroatien-Kanada
Söndag 27 november 2022 20:00 Spanien-Tyskland
Måndag 28 november 2022 11:00 Kamerun-Serbien
Måndag 28 november 2022 14:00 Sydkorea-Ghana
Måndag 28 november 2022 17:00 Brasilien-Schweiz
Måndag 28 november 2022 20:00 Portugal-Uruguay
Tisdag 29 november 2022 16:00 Ecuador-Senegal
Tisdag 29 november 2022 16:00 Nederländerna-Qatar
Tisdag 29 november 2022 20:00 Wales-England
Tisdag 29 november 2022 20:00 Iran-USA
Onsdag 30 november 2022 16:00 Tunisien-Frankrike
Onsdag 30 november 2022 16:00 Australien-Danmark
Onsdag 30 november 2022 20:00 Polen-Argentina
Onsdag 30 november 2022 20:00 Saudiarabien-Mexiko
Torsdag 1 december 2022 16:00 Kroatien-Belgien
Torsdag 1 december 2022 16:00 Kanada-Marocko
Torsdag 1 december 2022 20:00 Japan-Spanien
Torsdag 1 december 2022 20:00 Costa Rica-Tyskland
Fredag 2 december 2022 16:00 Sydkorea-Portugal
Fredag 2 december 2022 16:00 Ghana-Uruguay
Fredag 2 december 2022 20:00 Kamerun-Brasilien
Fredag 2 december 2022 20:00 Serbien-Schweiz

Annons: ⇢ Hajper - Ultrabet - Pengarna tillbaka vid förlust

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder