En stor del i att planera en resa till fotbolls VM är att få tag på biljetter till matcherna. Här hittar du mer information om biljettsläpp och priser inför VM 2022.

Priser för en VM-biljett

Prismässigt kommer biljetterna ligga mellan 250-5 850 qatariska riyal, vilket motsvarar drygt 720-16 800 svenska kronor där det högsta priset gäller för de bästa biljetterna till finalen. Det finns även en billigare biljettkategori, men denna är endast tillgänglig för qatariska medborgare.

En komplett guide för ansökan, köp av biljetter och priser beroende på match och sittplats kan du hitta hos FIFA. Försäljningen utav biljetter hålls vid ett flertal tillfällen fram tills turneringen börjar. Trycket på biljetter är mycket stort, så det gäller att vara ute i god tid.

Ansök om biljetter via Svenska Fotbollsförbundet

När Sverige deltar i mästerskapet tilldelas fotbollsförbundet en egen pott med biljetter som säljs till de främsta supportrarna. Informationen nedan gällde för VM 2018, då Sverige var kvalificerade. 

Mellan den 5 december 2017 och den 31 januari 2018 kommer det finnas en möjlighet att ansöka om biljetter till fotbolls VM via Svenska Fotbollsförbundet, som har blivit tilldelade en viss mängd biljetter till alla svenska fans. För att få tillgång till dessa biljetter behöver du vara guldmedlem i Supporterklubben. Här kan du gå med i Supporterklubben.

Efter detta går du in och ansöker om biljetter som vanligt på FIFA:s hemsida där du i din ansökan får uppge ditt medlemsnummer för Supporterklubben. Som mest får du ansöka om fyra biljetter per match där alla personer måste vara medlemmar i Supporterklubben

Totalt har SvFF fått tillgång till 8% utav arenornas biljetter under Sveriges gruppspelsmatcher och detsamma kommer gälla ifall laget går vidare till slutspel. 50% utav biljetterna kommer att tilldelas de klubbmedlemmar som har flest supporter-poäng och resterande slumpas ut till övriga ansökningar. Det spelar ingen roll när under perioden som du gör din ansökan, utan samtliga ansökningar hanteras när perioden är över. I början utav februari kommer besked kring vilka ansökningar som tilldelats biljetter att komma.

13 Mars 2018 – 3 April 2018 – Du ansöker om att få köpa biljett och får omedelbart svar på om några biljetter finns tillgängliga till den önskade matchen eller ej.

18 April 2018 – 15 Juli 2018 – Om det finns biljetter kvar efter tidigare släpp, eller om tidigare köpare har ångrat sig så säljs dessa vid detta tillfälle. Du ansöker om att få köpa biljett och får omedelbart svar om några biljetter finns tillgängliga till den önskade matchen eller ej. Det kan även finnas biljetter tillgängliga vid arenorna under turneringens gång.

Lycka till med er ansökan!