Här presenterar vi grupperna för fotbolls-VM 2018. I alla åtta grupper ingår fyra nationer, som kämpar om att samla tillräckligt många poäng för att ta sig till slutspelet. En vinst ger tre poäng, samtidigt som ett oavgjort resultat ger en poäng vardera till lagen. Om två lag skulle hamna på samma poäng så är det målskillnaden som avgör lagens placering. Skulle även denna siffra vara densamma är det laget som gjort flest mål över lag i turneringen som placeras överst. Det är endast de två bästa lagen ut vardera grupp som tar sig vidare till den slutliga kampen. Under fliken “slutspelet” hittar ni all information om slutspelet för turneringen.

Är du ute efter grupperna i damernas fotbolls VM 2019 hittar du det här!

Besöker du sajten på mobilen? Vinkla mobilen så ser du hela tabellerna bättre.

Grupp A

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Grupp C

Laddar...

Grupp D

Laddar...

Grupp E

Laddar...

Grupp F

Laddar...

Grupp G

Laddar...

Grupp H

Laddar...

Vad händer vid lika många poäng?

Det är inte ovanligt att två lag hamnar på samma poäng. För att då få fram vilket lag som kvalificerar sig vidare i turneringen får man istället för poäng titta på målskillnaden, där laget med bäst siffra tar sig vidare. Skulle även denna siffra vara samma så är det laget som gjort flest mål över lag som tar sig vidare.

Skulle fler än två lag hamna på samma poäng tittar man på poäng och målskillnad ifrån mötena mellan de involverade lagen för att kunna skilja dem åt.

Hur lottningen utav grupperna gick till

När samtliga 32 deltagande VM-nationer var utplockade så höll man en lottning där de åtta VM-grupperna togs fram. Inför lottningen som hölls den 1 december 2017, blev lagen uppdelade i fyra olika skålar utifrån deras FIFA-ranking jämte övriga lag.

Såhär såg uppdelningen ut mellan skålarna:
Skål 1: Ryssland, Tyskland, Brasilien, Portugal, Argentina, Belgien, Polen och Frankrike
Skål 2: Spanien, Schweiz, England, Colombia, Mexiko, Uruguay, Kroatien och Peru
Skål 3: Costa Rica, Tunisien, Egypten, Senegal, Iran, Sverige, Island och Danmark
Skål 4: Nigeria, Japan, Marocko, Panama, Sydkorea, Saudiarabien, Australien och Serbien

Ett lag ifrån varje skål bildade tillsammans en VM-grupp, vilket innebar att det var lag ifrån helt olika delar utav världen som ställs emot varandra. Då Europa hade så pass många deltagande länder kunde det hända att flera europeiska lag hamnade i samma grupp, men här hade man då tillsatt en regel som begränsade antalet till två lag per grupp. Förutom att lagen lottades in i respektive grupp lottades även deras placering i gruppen, som i sin tur avgjorde vilka matcher i spelschemat som man kommer att delta i.