Svenska Spel

Här finner ni landslagstrupperna för respektive land som delat i herrarnas världsmästerskap i fotboll 2022. Hela 32 nationer får äran att skicka sina landslag till turneringen i Qatar där den 22:a världsmästaren ska tas fram. Vilka dessa spelare som får äran att representera sina hemland avslöjas kort innan turneringen drar igång och så fort lagen har släppt sin VM-trupp kommer vi på Vm-fotboll.se att uppdatera undersidorna med denna information. Utöver den aktuella truppen kan du på respektive lagsida läsa mer om nationernas tidigare deltagande i turneringen, samt se hur många medaljer de lyckats ta hem.

GRUPP A

QATAR

Se trupp
ecuadors-flagga

ECUADOR

Se trupp
Senegals flagga

SENEGAL

Se trupp
Nederländernas flagga

NEDERLÄNDERNA


Svenska Spel

Se trupp

GRUPP B

Englands flagga

ENGLAND

Se trupp
Irans flagga

IRAN

Se trupp
USAs flagga

USA

Se trupp
wales

WALES

Se trupp

GRUPP C

Argentinas flagga

ARGENTINA

Se trupp
Saudiarabiens flagga

SAUDIARABIEN

Se trupp
Mexikos flagga

MEXIKO

Se trupp
Polens flagga

POLEN

Se trupp

GRUPP D

Frankrikes flagga

FRANKRIKE

Se trupp
Danmarks flagga

DANMARK

Se trupp
Tunisiens flagga

TUNISIEN

Se trupp
Australiens flagga

AUSTRALIEN

Se trupp

GRUPP E

Spaniens flagga

SPANIEN

Se trupp
Tysklands flagga

TYSKLAND

Se trupp
Japans flagga

JAPAN

Se trupp
Costa Ricas flagga

COSTA RICA

Se trupp

GRUPP F

Belgiens flagga

BELGIEN

Se trupp
Kanadas flagga

KANADA

Se trupp
Marockos flagga

MAROCKO

Se trupp
Kroatiens flagga

KROATIEN

Se trupp

GRUPP G

Brasiliens flagga

BRASILIEN

Se trupp
Serbiens flagga

SERBIEN

Se trupp
Schweizs flagga

SCHWEIZ

Se trupp
Kameruns flagga

KAMERUN

Se trupp

GRUPP H

Portugals flagga

PORTUGAL

Se trupp

GHANA

Se trupp
Uruguays flagga

URUGUAY

Se trupp
Sydkoreas flagga

SYDKOREA

Se trupp

Landslagstrupper Fotbolls VM 2022

En stor milstople på vägen till världsmästerskapets start är när trupperna presenteras. Här kan vi får en första antydan till hur starka respektive nation kan komma att bli i turneringen. Ett VM är någonting som nästan alla fotbollsspelare vill uppleva någon gång, men ibland sätter skador och annat stopp för denna dröm. Och ibland kan avsaknaden av en viss stjärna göra att ett lag som annars vore favoriter, inte alls presterar som man kan ha trott.

Samtliga landslag har rätten att anmäla 23 spelare, varav tre målvakter, till turneringen i Qatar. Oftast tas en större trupp ut till en början, där tränarna sållar fram den slutliga truppen i samband med de ofta inplanerade träningsmatcherna som sker innan avresa till VM-landet.

Av de 32 nationerna som deltar i 2022 års turnering så är det endast Qatar som aldrig tidigare varit med i turneringen. Att få göra VM-debut på hemmaplan är relativt ovanligt och har endast hänt för två lag tidigare. När den allra första upplagan av turneringen ägde rum under sommaren 1930 spelades matcherna i Uruguay där hemmalaget fick chansen att glänsa inför sina supportrar. 1934 tog sig Italien till sitt första VM när de även fick äran att hålla i turneringen. Dock fick laget ingen gratisbiljett till turneringen, utan fick precis som alla andra kvala för att få delta.

Brasilien, Tyskland, Argentina, Mexiko, Frankrike, Spanien och England är i sin tur de mest VM-erfarna nationerna med deltagande i över 15 tidigare turneringar på herrsidan. Det brasilianska laget har inte missat ett endaste VM, varken på dam- eller herrsidan. Det Sydamerikanska damlandslaget delar bedriften att ha varit med i alla upplagor av damernas VM med Tyskland, Japan, Nigeria, Norge, USA och Sverige.

De individuella spelare som i sin tur har varit med i flest turneringar av alla är i sin tur Brasiliens Formiga som spelat hela 7 VM på damsidan. Bland herrarna innehar Mexikos Antonio Carbajal, hans landsman Rafael Márqyez samt Tysklands Lothar Matthäus rekordet med fem världsmästerskap vardera.

Tidigare VM-trupper

Här nedan listar vi nationer som vi tidigare presenterat trupper för vid tidigare världsmästerskap

Annons: ⇢ Casumo - Spela för 100 kr, få 100 kr free bet

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder