Copa América är namnet på det Sydamerikanska mästerskapet i fotboll som går av stapeln en gång var fjärde år. 2021 års mästerskap är det 47:e i raden och Argentina och Colombia kommer gemensamt stå som värdar. Sammanlagt gör 12 nationer här upp mot varandra under perioden 11 juni – 10 juli.


Annons: ⇢ William Hill - Lägg in 200 kr - Få ett freebet värt 100 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Turneringen är den äldsta i fotbollens värld och har existerat ända sedan 1916. Från början var årets mästerskap planerad att spelas under sommaren 2020, men på grund av pandemin flyttades turneringen fram ett år.

Så spelas Copa América 2021

Mästerskapet spelas precis som så många andra turneringar i form av ett inledande gruppspel. Här lottas lagen in i två grupper med sex lag i varje, där alla mötte varandra en gång. De fyra främsta lagen ur vardera grupp går sedan till kvartsfinalerna som följs av semifinaler och medaljmatcher.

Grupp A

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Tidigare upplagor av Copa América

Laget som vunnit det sydamerikanska mästerskapet flest gånger är Uruguay med 15 titlar i bagaget. Näst på tur kommer Argentina med 14 segrar och Brasilien med 10 guldmedaljer.

Under sommaren 2019 spelades den senaste upplagan av mästerskapet där det var Brasilien som stod värd. Sammanlagt gjorde 12 nationer här upp mot varandra under perioden 14 juni – 7 juli. Detta var femte gången som Brasilien stod som värd för mästerskapet. Någonting som alla dessa upplagorna har gemensamt är att laget tagit guld på hemmaplan vid samtliga tillfällen, vilket verkligen gör att laget sågs som stora favoriter i år. Städerna som matcherna spelades i var Rio de Janeiro, São Paulo, Belo Horizonte, Porto Alegre och Salvador. Den stora finalen hölls på Estádio do Maracanã i Rio, där bland annat VM 2014 och sommar-OS 2016 arrangerades.


Annons: ⇢ William Hill - Lägg in 200 kr - Få ett freebet värt 100 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder