Copa América är namnet på det Sydamerikanska mästerskapet i fotboll som går av stapeln en gång var fjärde år. Turneringen har existerat sedan 1916 och har under åren krönt en mängd olika mästare.  Detta är 47:e upplagan av mästerskapet och Argentina och Colombia står som värd. Sammanlagt gör 12 nationer här upp mot varandra under perioden 12 juni – 12 juli.


Annons: ⇢ William Hill - Lägg in 200 kr - Få ett freebet värt 100 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Turneringen spelades precis som så många andra turneringar i form av ett inledande gruppspel, varifrån de 4 bästa lagen avancerade vidare till slutspelet. I gruppspelet lottas lagen in i 2 grupper om sex  där alla mötte varandra en gång. De fyra främsta lagen ur vardera grupp gick sedan till kvartsfinalerna som följdes av semifinaler och medaljmatcher.

Grupp A

Laddar...

 

Grupp B

Laddar...

 

Tidigare vinnare av Copa América

Laget som vunnit det sydamerikanska mästerskapet flest gånger är Uruguay med 15 titlar i bagaget. Näst på tur kommer Argentina med 14 segrar och Brasilien med 10 guldmedaljer.

Under sommaren 2019 spelades den 46:e upplagan av mästerskapet där det var Brasilien som stod värd. Sammanlagt gjorde 12 nationer här upp mot varandra under perioden 14 juni – 7 juli.

Såhär slutade Copa América 2019:

Slutspelsträd

Laddar...

Grupp A

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Grupp C

Laddar...

Detta var femte gången som Brasilien stod som värd för mästerskapet. Någonting som alla dessa upplagorna har gemensamt är att laget tagit guld på hemmaplan vid samtliga tillfällen, vilket verkligen gör att laget sågs som stora favoriter i år. Städerna som matcherna spelades i var Rio de Janeiro, São Paulo, Belo Horizonte, Porto Alegre och Salvador. Den stora finalen hölls på Estádio do Maracanã i Rio, där bland annat VM 2014 och sommar-OS 2016 arrangerades.