Copa América är namnet på det Sydamerikanska världsmästerskapet i fotboll som går av stapeln en gång var fjärde år. Turneringen har existerat sedan 1916 och har under åren krönt en mängd olika mästare. Under sommaren 2019 spelas den 46:e upplagan av mästerskapet där det är Brasilien som står värd. Sammanlagt kommer 12 nationer att göra upp mot varandra här under perioden 14 juni – 7 juli.

Turneringen spelas precis som så många andra turneringar i form av ett inledande gruppspel, varifrån de bästa lagen avancerar vidare till slutspelet. I gruppspelet lottas lagen in i tre grupper om fyra där alla möter varandra en gång. De två främsta lagen ur vardera grupp går sedan tillsammans med de två bästa grupptreorna till kvartsfinalerna som följs av semifinaler och medaljmatcher.

Slutspelsträd

Laddar...

Här kan du se spelschemat för alla kommande matcher i turneringen.

Laddar...

Grupp A

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Grupp C

Laddar...

Här kan du se alla resultat för matcherna som hunnit med att spelas.

Laddar...

Detta är femte gången som Brasilien står som värd för mästerskapet. Någonting som de tidigare upplagorna har gemensamt är att laget tagit guld på hemmaplan vid samtliga tillfällen, vilket verkligen gör att laget ses som stora favoriter i år. Städerna som matcherna spelas i är Rio de Janeiro, São Paulo, Belo Horizonte, Porto Alegre och Salvador. Den stora finalen spelas på Estádio do Maracanã i Rio, där bland annat VM 2014 och sommar-OS 2016 arrangerades.

Tidigare vinnare av Copa América

Laget som vunnit det sydamerikanska mästerskapet flest gånger är Uruguay med 15 titlar i bagaget. Näst på tur kommer Argentina med 14 segrar och Brasilien med 8 guldmedaljer. Chile är tvåfaldigt regerande mästare.