Dam VM 2019 i Frankrike

Dam VM 2019 i Frankrike

/Dam VM 2019 i Frankrike
Dam VM 2019 i Frankrike2018-03-14T16:34:08+00:00

Även världens damlandslag gör var fjärde år upp om vilket lag som är det bästa. Den åttonde upplagan utav turneringen är den som kommer spelas härnäst och detta kommer att ske i Frankrike. Något exakt datum för turneringen är ännu inte satt, men turneringen kommer att spelas någon gång under sommaren 2019.

Kvala till VM 2019
I turneringen finns det plats för 24 nationer och vilka dessa blir avgörs i ett föreliggande kvalspel som startar nästan två år innan själva mästerskapet spelas. Kvalen sker på kontinental nivå och är arrangerade på lite olika sätt. i Europa spelar lagen ett klassiskt kvalspel med grupper, där de bästa lagen går till VM. Detta kval börjar under hösten 2017.
>> Här hittar du all information om kvalet till fotbolls VM 2019

Om turneringen
Damernas världsmästerskap spelas alltid åren efter herrarnas. Turneringen har existerat sedan 1991 och har under åren växt i såväl popularitet som mästerskap i sig. Från början hade mästerskapet plats för 12 deltagande nationer, men från och med VM 2015 är det 24 lag som gäller. Hittills är det endast fyra olika nationer som tagit hem turneringen, där USA leder såväl guld- och medaljligan. Andra lag som vunnit turneringen är Tyskland, Norge och Japan.

>> Här kommer du att hitta spelschemat för turneringen
>> Här kommer vi presentera samtliga grupper
>> Här hittar du tv-tiderna och kanaler

Precis som i många andra turneringar delas de deltagande länderna in i sex grupper om fyra där alla lag kommer att möta varandra. Efter att dessa matcher är avslutade går samtliga gruppvinnare och grupptvåor vidare till slutspel ihop med de fyra bästa grupptreorna.

>> Här hittar du resultaten ifrån samtliga spelade matcher
>> Här kan du läsa mer om turneringens slutspel

Sverige i dam VM
Det svenska landslaget har hittills placerat sig på pallen vid två tillfällen. Det första var när man spelade final mot Tyskland under VM 2003 och tog hem silvret. 2011 tog man sig till bronsmatchen där man besegrade Frankrike med 2-1. Dessutom var man 1995 värd för mästerskapet, som då spelades i Gävle, Helsingborg, Karlstad, Västerås och Solna.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.