Här hittar du all information du vill ha om grupp G i fotbolls-VM 2018. Vi presenterar såväl tabellen som spelschemat och de senaste resultaten ifrån matcherna. Gruppen består utav de fyra nationerna Belgien, England, Panama och Tunisien, som tillsammans tagit hem en guldmedalj under de gångna mästerskapen. Förutom en tidigare vinnare består gruppen utav en helt ny VM-nation som hoppas kunna göra ett gott avtryck i sin mästerskapspremiär.

Besöker du sajten på mobilen? Vinkla mobilen så ser du hela tabellen & spelschemat bättre.

Laddar...

Spelschema och resultat

Laddar...

Laddar...

Grupp G i VM-slutspelet

Gruppvinnaren kommer spela sin åttondelsfinal mot tvåan i grupp H på Rostov Arena i Rostov-na-Donu den 2/7. Grupptvåan spelar sin åttondelsfinal mot ettan i grupp H på Spartak-stadion i Moskva den 3/7

Mer om lagen i grupp G

Belgien lyckades ta poäng i alla sina kvalmatcher och kunde slutligen toppa tabellen för sin kvalgrupp med relativt stor marginal. Även England gick vinnande ut sitt kval utan att ha missat poäng i sina kvalmöten och de båda två europeiska lagen kunde därmed säkra en plats i mästerskapet relativt tidigt. För Tunisiens del blev den sista matchen mot Libyen avgörande då man lyckades få med sig en poäng och därmed säkra gruppsegern. Panama kom först på en andraplats i det första gruppspelskvalet och kunde sedan tack vare målskillnaden ta Nord- och Centralamerikas sista direktplats till turneringen.

Det lag i gruppen som har lyckats bäst i mästerskapet är fotbollsnationen England, som 1966 tog hem guldet i turneringen. Efter det har det inte blivit några fler medaljer, men dock avancemang till slutspelet i samtliga turneringar som man lyckats kvala sig in till. Belgien har dock haft chans på medalj när man 1986 tog sig hela vägen till semifinal, där man dock förlorade mötet samt den efterföljande medaljkampen. Tunisien har varit med i fem tidigare världsmästerskap, men ännu inte lyckats ta sig förbi gruppspelet. För Panamas del så är årets turnering den allra första som man deltar i och förhoppningarna på nationen är väldigt höga hos fansen.