Här hittar du all information du vill ha om grupp A i fotbolls-VM 2018. Vi presenterar såväl tabellen som spelschemat och de senaste resultaten ifrån matcherna. Gruppen består utav de fyra nationerna Ryssland, Saudiarabien, Uruguay och Egypten, alla ifrån olika världsdelar, som samtliga är på hugget för att ta sig till turneringens slutspel.

Besöker du sajten på mobilen? Vinkla mobilen så ser du hela tabellen & spelschemat bättre.

Laddar...

Spelschema och resultat

Laddar...

Laddar...

Grupp A i VM-slutspelet

Gruppvinnaren kommer spela sin åttondelsfinal mot tvåan i grupp B på Fisjt Stadion i Sotji den 30/6. Grupptvåan spelar sin åttondelsfinal mot ettan i grupp B på Luzjniki-stadion i Moskva den 1/7. Därefter väntar motstånd ifrån grupp C eller D i kvartsfinalen.

Mer om lagen i grupp A

När beslutet kring att årets turnering skulle hållas i Ryssland kom kunde nationens landslag räkna hem en plats i den stora turneringen utan att behöva kvala sig in. Uruguay i sin tur tig sig till VM genom att placera sig som tvåa i det Sydamerikanska kvalet. För Saudiarabien blev det en direkt avgörande sista kvalomgång, där man lyckades ta sig direkt till mästerskapet på en bättre målskillnad. Egypten kunde i sin tur vinna sin kvalgrupp med goda poängmarginaler.

Utav de fyra nationerna så är Uruguay den som har flest VM-meriter med 12 tidigare deltagande. Laget har även två guldmedaljer i bagaget, där det första kom i den allra första upplaga utav turneringen. Saudiarabien och Egypten har båda två tagit sig till åttondelsfinal som längst, medans Ryssland aldrig tagit sig förbi gruppspelet. Laget hade som värdnation en stor fördel i samband med VM-lottningen, där man placerades i den högsta seedningsgruppen, vilket innebar ett enklare motstånd i turneringen inledning. Huruvida laget kommer lyckas ta sig vidare med hjälp utav publikens stöd eller inte återstår att se.