Här hittar du all information du vill ha om grupp D i fotbolls-VM 2018. Vi presenterar såväl tabellen som spelschemat och de senaste resultaten ifrån matcherna. Gruppen består utav de fyra nationerna Argentina, Kroatien, Nigeria och Island, där man får till en mycket bra mix utav tidigare världsmästare och medaljörer samt nykomlingar i turneringen.

Besöker du sajten på mobilen? Vinkla mobilen så ser du hela tabellen & spelschemat bättre.

Laddar...

Spelschema och resultat

Laddar...

Laddar...

Grupp D i VM-slutspelet

Gruppvinnaren kommer spela sin åttondelsfinal mot tvåan i grupp C på Nizjnij Novgorod-stadion i Nizjnij Novgorod den 1/7. Grupptvåan spelar sin åttondelsfinal mot ettan i grupp C på Kazan Arena i Kazan den 30/6

Mer om lagen i grupp D

Det argentinska landslaget lyckades kvalificera sig till årets turnering genom att komma trea i det sydamerikanska kvalet. Nigeria tog sig i sin tur genom det afrikanska kvalet utan en enda förlust och med ett stort poängförsprång i gruppspelet. Island och Kroatien deltog i samma kvalgrupp i det europeiska kvalet, där Island blev den slutliga segraren. De inbördes mötena mellan Kroatien och Island resulterade i varsin vinst på hemmaplan. Kroatien kom i sin tur tvåa i gruppen och kunde sedan kvalificera sig till VM genom att besegra Grekland i playoffen.

Utav de fyra lagen i gruppen så är det Argentina som med god marginal har haft de största framgångarna under tidigare VM. Laget har tagit sig till final vid fem tillfällen, där man vunnit hela turneringen vid två tillfällen. Kroatien tog i sin tur hem sin första och enda bronsmedalj i mästerskapet för exakt 20 år sedan och många hoppas på att man på jubileumsåret kan ta hem en ytterligare. För Islands del så är årets världsmästerskap det allra första som man har lyckats att kvala sig in till. Många ser Lars Lagerbäcks ledande roll som en stor anledning till det hela, men i själva mästerskapet får laget bevisa färg med Heimir Hallgrimsson i spetsen. Nigeria har deltagit i fem världsmästerskap tidigare och här har man som bäst tagit sig till åttondelsfinal. Många ser Argentina som den självklara segraren i gruppen, men de övriga lagen har ändå en del att komma med.