Här hittar du all information du vill ha om grupp F i fotbolls-VM 2018. Vi presenterar såväl tabellen som spelschemat och de senaste resultaten ifrån matcherna. Gruppen består utav de fyra nationerna Sverige, Tyskland, Mexiko och Sydkorea, vilket är den kombination utav lag som intresserar de svenska fotbollsfansen allra mest. Sverige möter på ett tufft VM-motstånd, men samtidigt är det ingenting som säger att laget inte kan ta sig till slutspel.

Besöker du sajten på mobilen? Vinkla mobilen så ser du hela tabellen & spelschemat bättre.

Laddar...

Spelschema och resultat

Laddar...

Laddar...

Grupp F i VM-slutspelet

Gruppvinnaren kommer spela sin åttondelsfinal mot tvåan i grupp E på Sankt Petersburg-stadion i Sankt Petersburg den 3/7. Grupptvåan spelar sin åttondelsfinal mot ettan i grupp E på Samara Arena i Samara den 2/7

Mer om lagen i grupp F

Tyskland tog sig genom tio raka kvalsegrar och en högsta placering i sin grupp relativt enkelt till årets mästerskap, där de är för att försöka försvara sin världsmästartitel. Sverige fick som de flesta vet ta den något längre vägen via playoffen efter att ha knipit andraplatsen i sin grupp tack vare en bättre målskillnad än trean Nederländerna. I playoffen väntade sedan mardrömsmotståndet Italien, som man överraskande nog besegrade i dubbelmötet. Det mexikanska landslaget kunde i sin tur kvalificera sig genom att ta hem det andra gruppspelet i Nord- och Centralamerikas gemensamma kval. Sydkorea lyckades ta sig direkt till turneringen genom att komma på en andraplats i en utav Asiens två kvalgrupper.

De två europeiska lagen i gruppen är de enda som tagit hem medaljer i mästerskapet, där Sverige stoltserar med ett silver och ett brons. Tyskland i sin tur har fått med sig fyra guld samt lika många silver och brons, vilket gör laget till dem med flest VM-medaljer. Senast som laget blev utan medalj var 1998 och många undrar om laget kan lyckas fortsätta sin streak även i år. Det sydkoreanska laget har varit med i de åtta senaste mästerskapen och här tagit sig till en fjärdeplats som bäst. När det kommer till Mexiko så har man varit med i väldigt många mästerskap, men inte tagit sig länge än till en sjätteplats. Vilket lag som kommer att knipa den andra slutspelsplatsen i gruppen utöver Tyskland (som många räknar som självklara för avancemang) är ändå relativt oklart då de tre övriga lagen verkligen har visat att de kan nå en riktigt hög nivå när det verkligen gäller.