Här hittar du all information du vill ha om grupp C i fotbolls-VM 2018. Vi presenterar såväl tabellen som spelschemat och de senaste resultaten ifrån matcherna. Gruppen består utav de fyra nationerna Frankrike, Danmark, Peru och Australien, där tre utav lagen ligger på en relativt jämn nivå, vilket gör att det är ganska öppet kring vilka lag som kan lyckas ta sig vidare.

Besöker du sajten på mobilen? Vinkla mobilen så ser du hela tabellen & spelschemat bättre.

Laddar...

Spelschema och resultat

Laddar...

Laddar...

Grupp C i VM-slutspelet

Gruppvinnaren kommer spela sin åttondelsfinal mot tvåan i grupp D på Kazan Arena i Kazan den 30/6. Grupptvåan spelar sin åttondelsfinal mot ettan i grupp D på Nizjnij Novgorod-stadion i Nizjnij Novgorod den 1/7

Mer om lagen i grupp C

Australien lyckades ta sig till VM genom att först och främst komma trea i sin asiatiska kvalgrupp och därefter besegra Serbien om regionens sista plats i det interkontinentala kval. Här fick laget i sin tur ta sig an Honduras, som man besegrade i dubbelmötet. Även Peru fick genomgå det interkontinentala kvalet, dit man tog sig efter att ha kommit femma i det sydamerikanska kvalet och därefter besegrade Nya Zeeland. Frankrike vann Sveriges kvalgrupp och tog sig direkt till turneringen, samtidigt som Danmark fick genomgå en playoff på samma sätt som Sverige. Här ställdes man mot Irland som man besegrade stort i den sista matchen på bortaplan.

Frankrike är den nation som lyckats bäst i tidigare mästerskap, där man fått med sig fyra medaljer ifrån sina tidigare turneringar. En utav dessa är i valören guld, vilken man tog hem på hemmaplan för 20 år sedan. Peru är även dem ett utav de lag som många tror på i gruppen, då de nu gör återkomst efter sex missade mästerskap. I sina fyra mästerskap har man tagit sig till kvartsfinal som bäst. Även Danmark har fyra turneringar i bagaget, där man som bäst kommit till kvartsfinal. Australien har i sin tur lyckats ta sig vidare ifrån gruppspelet en gång, men då åkte man ut i första slutspelsmatchen.