Här hittar du all information du vill ha om grupp B i fotbolls-VM 2018. Vi presenterar såväl tabellen som spelschemat och de senaste resultaten ifrån matcherna. I gruppen ingår de två europeiska stornationerna Spanien och Portugal, deras afrikanska granne i söder Marocko samt asiatiska Iran. Gruppen kommer garanterat att bjuda på några spännande rival-möten med derbykänsla.

Besöker du sajten på mobilen? Vinkla mobilen så ser du hela tabellen & spelschemat bättre.

Laddar...

Spelschema och resultat

Laddar...

Laddar...

Grupp B i VM-slutspelet

Gruppvinnaren kommer spela sin åttondelsfinal mot tvåan i grupp A på Luzjniki-stadion i Moskva den 1/7. Grupptvåan spelar sin åttondelsfinal mot ettan i grupp A på Fisjt Stadion i Sotji den 30/6.

Mer om lagen i grupp B

Portugal och Spanien lyckades kvala sig in till mästerskapet genom att vinna sina respektive kvalgrupper, båda lagen med nio vinster utav tio möjliga. Även Marocko gjorde ett mycket bra kval, utan en endaste match utan poäng i gruppspelet. Iran var ett utav de allra första lagen att bli klara för turneringen och detta efter att ha tagit en rejäl ledning i sin kvalgrupp.

Med 14 VM i bagaget är Spanien den nation som är mest rutinerad i gruppen. I dessa turneringar har det sedan blivit ett guld, som kom under mästerskapet i Sydafrika. Också Portugal har lyckats ta hem medalj i turneringen och som regerande europeiska mästare är man en het kandidat till guldet. Marocko har som bäst tagit sig till en åttondelsfinal i sina tre VM, medans Iran åkt ut i gruppspelet vid de fyra turneringar som man deltagit i.