Här hittar du all information du vill ha om grupp E i fotbolls-VM 2018. Vi presenterar såväl tabellen som spelschemat och de senaste resultaten ifrån matcherna. Gruppen består utav de fyra nationerna Brasilien, Schweiz, Serbien och Costa Rica, som alla har olika mängd med erfarenhet utav turneringen. Någonting som dock är säkert är att alla nationerna kommer att ge sitt allt för att ta sig vidare ifrån gruppspelet.

Besöker du sajten på mobilen? Vinkla mobilen så ser du hela tabellen & spelschemat bättre.

Laddar...

Spelschema och resultat

Laddar...

Laddar...

Grupp E i VM-slutspelet

Gruppvinnaren kommer spela sin åttondelsfinal mot tvåan i grupp F på Samara Arena i Samara den 2/7. Grupptvåan spelar sin åttondelsfinal mot ettan i grupp F på Sankt Petersburg-stadion i Sankt Petersburg den 3/7

Mer om lagen i grupp E

Brasilien kunde med god marginal räkna hem en plats i världsmästerskapet först utav alla och hamnade slutligen i tabellens topp med endast en förlorad kvalmatch. Serbien tog hem förstaplatsen i Europas kvalgrupp D och kunde därmed räkna hem en plats i VM direkt. För Schweiz del så avgjordes det hela i den avslutande kvalmatchen, där Portugal klättrade förbi och med en bättre målskillnad kunde vinna gruppen. Schweiz fick då istället spela playoff för en plats i turneringen och här lyckades man besegra Nordirland i ett möte som på många sätt liknade Sveriges seger över Italien. Costa Rica hamnade på en andraplats i det Nord- och Centralamerikanska kvalets avslutande omgång, dit man i sin tur kvalificerade sig genom att vinna sin grupp i den första gruppspelsomgången.

I de tidigare 20 världsmästerskapen så är Brasilien den enda nationen som deltagit i samtliga utav dessa. Här har det blivit hela nio medaljer där hälften utav dem är av den tyngsta valören. Dessa meriter gör att många redan på förhand ser laget som en potentiell vinnare utav såväl gruppen som turneringen. Serbien har endast varit med i VM som enskild nation vid ett tidigare tillfälle och den gången tog resan slut under gruppspelet. Ser man dock till landets deltagande som enade nationen Jugoslavien har man tagit sig till semifinal vid två tillfällen. Costa Rica har i sin tur deltagit i fyra tidigare turneringar, där man 2014 tog sig ända till kvartsfinal. För Schweiz del finns det tio tidigare deltagande, där man som bäst hamnat på en sjätteplats.