Här hittar du all information du vill ha om grupp H i fotbolls-VM 2018. Vi presenterar såväl tabellen som spelschemat och de senaste resultaten ifrån matcherna. Gruppen består utav de fyra nationerna Colombia, Japan, Senegal och Polen, som alla på olika sätt har överraskat vid sina tidigare deltagande. De två lag som toppar gruppen och tar sig till slutspelet kan bli en potentiell motståndare för Sverige i en kvartsfinal.

Besöker du sajten på mobilen? Vinkla mobilen så ser du hela tabellen & spelschemat bättre.

Laddar...

Spelschema och resultat

Laddar...

Laddar...

Grupp H i VM-slutspelet

Gruppvinnaren kommer spela sin åttondelsfinal mot tvåan i grupp G på Spartak-stadion i Moskva den 3/7. Grupptvåan spelar sin åttondelsfinal mot ettan i grupp G på Rostov Arena i Rostov-na-Donu den 2/7

Mer om lagen i grupp H

Colombia kunde men en poängs marginal ta den sista utav Sydamerikas fyra direktplatser till turneringen efter att man spelade lika mot femteplacerade Peru i kvalavslutningen. Det japanska landslaget tog sig igenom kvalets första gruppspel utan en enda förlust och även i den andra kvalgången kunde man ta sig hela vägen till tabellens topp. Även Senegal fick till ett kvalgruppspel utan några förluster och hade en stor marginal ner till övriga lag i gruppen, vilket gjorde att man inför det avslutande dubbel-mötet med Sydafrika kunde räkna hem segern. Också Polen kunde med endast en förlustmatch i kvalet säkra en plats i mästerskapet i och med sin avslutande seger mot Montenegro.

Den här VM-gruppen består tre lag som inte har extremt mycket erfarenhet utav turneringen. Men trots detta så har de alla lyckats att sig förbi turneringens gruppspel. Senegal har endast deltagit i ett tidigare mästerskap, men lyckades då ta sig hela vägen till kvartsfinal efter att ha slagit ut Sverige i åttondelsfinalen. Japan gjorde debut 1998 och har sedan dess inte missat en enda turnering. I sitt andra VM tog man sig vidare till åttondelsfinal, men här tog resan i mästerskapet slut. Också Colombia har fem tidigare deltagande och i Brasilien 2014 överraskade dem många när de vann sin grupp och sedan slog ut Uruguay i åttondelen. För Polens del så finns två bronsmedaljer med bland meriterna och laget ses utav många som det starkaste i gruppen. Med sina sju tidigare VM-deltagande så är man det mest rutinerade laget i gruppen.