Spelschema Dam VM 2023

Spelschema Dam VM 20232021-07-23T11:44:31+02:00

Svenska Spel

Här presenterar vi spelschemat för samtliga matcher som kommer att spelas under damernas världsmästerskap i fotboll 2023. Sammanlagt kommer det att spelas 64 fotbolls VM matcher under den dryga månaden som turneringen pågår. Alla de 32 lagen som deltar är garanterade att spela minst tre matcher vardera som då spelas under turneringens gruppspel. På sidan Grupper kan du se den aktuella ställningen mellan lagen.

Efter gruppspelet tar sig de två bästa lagen ur vardera grupp till VM-slutspel. I vårat spelschema nedan kommer vi att lista samtliga matcher som äger rum under turneringen, tillsammans med information om vilka kanaler som visar dessa möten under Fotbolls VM 2023.

KOMPLETT SPELSCHEMA FOTBOLLS VM 2023

Spelschemat har ännu inte presenterats

Senaste nytt från fotbolls VM 2023

Visa fler inlägg

Samtliga tider i våras fotbolls VM spelschema är angivna i svensk tid. Observera att tider och kanaler i fotbolls VM schemat kan komma att ändras kort inpå matchstart, samt att VM-fotboll.se ej ansvarar för detta.

Den nionde upplagan av damernas världsmästerskap i fotboll 2023 kommer hållas i Australien och Nya Zeeland och då i nio olika städer. I Australien är det städerna Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth och Adelaide som får äran att arrangera matcher på sina arenor, där Sydney ställer upp med två olika spelsplatser. För Nya Zeelands del kommer mötena att äga rum i Auckland, Wellington, Dunedin och Hamilton. Detta är första gången som turneringen spelas i Oceanien och även första gången som arrangemanget delas mellan två nationer. Dessutom får vi här ta del av ett större mästerskap än tidigare, då antalet lag utökas från 24 till 32.

⏰ Tidsskillnad mellan Sverige och Australien

Australien och Nya Zeeland befinner sig i flera olika tidszoner, vilket innebär att tidsskillnaden mot Sverige skiljer sig åt mellan de olika värdstäderna. Under sommartid är tidsskillnaden mot Sverige 8, 9 respektive 10 timmar.

📅 Fullständigt fotbolls VM 2023 spelschema

Mer information kommer när spelschemat är presenterat.

📆 Schemat för VM-gruppspelet

🏅 Schemat för VM-slutspelet

⚽ Lag och grupper i fotbolls VM 2023

Sammanlagt är det 32 landslag som kommer att delta i mästerskapet. Detta blir första gången som mästerskapet har plats för såhär pass många lag. Lagen lottats in i åtta grupper om fyra lag, där alla möter varandra under gruppspelets gång. När turneringen pågår kommer vi att uppdatera den aktuella ställningen på vår sida med VM-tabellerna. De två bästa lagen ur vardera grupp går sedan vidare till slutspelet.

Lottningen av VM-grupperna är planerade att äga rum i slutet av 2022. När alla grupper är klara kommer vi att lista dessa här nedan.

Såhär såg grupperna ut för damernas VM 2019
Grupp A:
Frankrike, Nigeria, Norge och Sydkorea
Grupp B: Kina, Spanien, Sydafrika och Tyskland
Grupp C: Australien, Brasilien, Italien och Jamaica
Grupp D: Argentina, England, Japan och Skottland
Grupp E: Kamerun, Kanada, Nederländerna och Nya Zeeland
Grupp F: Chile, Sverige, Thailand och USA

Vägen till damernas fotbolls VM 2023 – Så kvalificerade sig lagen

De två värdnationerna Australien och Nya Zeeland är automatiskt kvalificerade till turneringen, men övriga lag behöver ta sig igenom ett VM-kval för att få medverka. Kvalificeringen till damernas världsmästerskap i fotboll kommer att inledas under 2021 och beräknas avslutas under slutet av 2022.

För de europeiska lagens del startar kvalet i september 2021 med ett gruppspel som avrundas under hösten 2022. Europa har 11 direktplatser i turneringen, samt en plats i playoff-turneringen där de sista VM-biljetterna delas ut.

📺 Se fotbolls VM på TV

Det är Nent Group som har rättigheterna till damernas världsmästerskap i fotboll, vilket innebär att du kommer kunna följa matcherna i TV3, TV6 och TV10. Dessutom kommer matcherna gå att streama hos Viaplay. I vår tv-tablå för fotbolls VM 2023 kan du se vilka olika kanaler som kommer att visa respektive match under månaden som turneringen pågår.

Annons: ⇢ Casumo - Spela för 100 kr, få 100 kr free bet

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder