Förutom de tio VM-platserna som går till vinnarna i det europeiska gruppspelet under kvalet, finns det ytterligare tre platser att fylla. Dessa får lagen göra upp om i en playoff. När samtliga gruppspelsmatcher är avklarade avancerar tolv nationer till denna del av kvalet som tar plats under mars 2022.


Annons: ⇢ William Hill - Lägg in 200 kr - Få ett freebet värt 100 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Såhär spelas playoffen till fotbolls VM 2022

Samtidigt som de tio vinnarna i gruppspelet belönas med varsin VM-plats får de som kommer på andraplats i respektive grupp en ny chans i playoffen. Hit tar sig även de två bäst rankade lagen ifrån Nations League-säsongen 2020/2021 som inte nått en direktplats via det vanliga kvalet.

De totalt tolv lagen delas in i fyra playoff-slutspel där lagen möter varandra i semifinaler och en slutlig finalmatch. Alla möten i playoffen sker i form av enkla matcher och de tre lag som slutligen står som segrare i finalerna äras med varsin plats i fotbolls VM.

Datumen som är satta för VM-playoffen är 24-25 mars 2022 för semifinalerna samt 28-29 mars 2022 för finalerna. Först här vet vi vilka de totalt tretton europeiska nationer i turneringen blir.


Annons: ⇢ William Hill - Lägg in 200 kr - Få ett freebet värt 100 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder