Gruppspelet i de Afrikanska mästerskapen drog igång i lördags och första omgången bjöd på både väntade och oväntade resultat.

Nigeria stod som en av favoriterna inför Mästerskapet, och de inledde genom en match mot Ekvatorialguinea. I minut 36 tog Ekvatorialguinea ledningen, men den nigerianska stjärnan Victor Osimhen lyckades kvittera. Många förväntar sig mer av Nigeria som nu står under press inför kommande matcher mot Elfenbenskusten och Guinea-Bissau.

Mohamed Salah är ett av de största namnen inför mästerskapet och han fick agera räddare i nöden för sitt Egypten, genom att sätta straff i slutminuterna och säkra ett 2-2 resultat mot Moçambique. Några som presterade mer enligt förväntningarna var de regerande mästarna Senegal, som visade sin styrka och vilja att försvara titeln genom en seger mot Gambia med 3-0. Den unga talangen Lamine Camara stod för en imponerande prestation och tog hem titeln som matchens lirare.

Ett annat lag som lyckades skapa rubriker var Namibia som lyckades slå Tunisien, en motståndare som är rankad 87 platser högre på FIFA:s världsranking. Denna oväntade seger gav Namibia en bra grund inför deras kommande matcher mot Mali och Sydafrika.

Resultat Africa Cup, första omgången

Grupp A

Elfenbenskusten – Guinea-Bissau, 2-0

Nigeria – Ekvatorialguinea, 1-1

Grupp B

Egypten – Moçambique, 2-2

Ghana – Kap Verde, 1-2

Grupp C

Senegal – Gambia, 3-0

Kamerun – Guinea, 1-1

Grupp D

Algeriet – Angola, 1-1

Burkina Faso – Mauretanien, 1-0

Grupp E

Tunisien – Namibia, 0-1

Mali – Sydafrika, 2-0

Grupp F

Marocko – Tanzania, 3-0

DR Kongo – Zambia, 1-1