Foto: Bildbyrån

Den svenska landslagsanfallaren Alexander Isak klev ut skadad mot Sevilla i helgen. Nu kommer uppgifter om att Isak missar samtliga ligamatcher inför landslagsuppehållet i oktober.

Alexander Isak har växlat ut till en av Sveriges nyckelspelare i landslaget under det här året och är en viktig pusselbit för att Sverige ska kunna nå VM i Qatar 2022.

I oktober samlas landslaget för att återigen inta VM-kvalet, då med två matcher på hemmaplan mot Kosovo och Grekland. Men nu kommer ett surt äpple att bita i för förbundskapten Janne Andersson.

Under helgens ligamatch för Real Sociedad så klev Alexander Isak av planen skadad. Isaks tränare Imano Alguacil förklarade att svensken hade en känning i baksida lår. Men snabbt kom uppgifter från Spanien i allmänhet och Mundo Deportivo i synnerhet att VM-kvalet kunde vara i fara för Alexander Isak.

Och nu kommer ytterligare uppgifter från Spanien på ämnet. Morgontidningen Diario Vasco skriver att Alexander Isak kommer att missa de fyra kommande matcherna för Real Sociedad innan landslagsuppehållet, vilket i sådana fall bäddar för en osäkerhet inför landslagsuttagningen som stundar. Ett definitivt besked om skadan har dock inte kommit än.

Sverige spelar VM-kvalmatch mot Kosovo den 9 oktober på Friends Arena. Den 12 oktober ska Sverige ta revansch mot Grekland.