Sveriges skyttedrottning hittills är något oväntat mittbacken Amanda Ilestedt. Efter segern med 5-0 mot Italien kommenterade Ilestedt sina dubbla mål.

Det blev en plötslig storseger för Sverige i gruppfinalen mot Italien där Blågult säkrade en plats i åttondelsfinalerna med en gruppspelsmatch kvar att spela. En av förgrundsfigurerna var Amanda Ilestedt som nickade in två mål och som även var inblandad med en nickpassning till Fridolina Rolfös mål, även det på hörna. Nu har Ilestedt gjort tre VM-mål efter premiärmålet mot Sydafrika.

– Haha ja, jag vet inte vad som händer. Men jättekul såklart, säger Ilestedt till Viaplay och skrattar.

Amanda Ilestedt är i skrivande stund uppe i delad skytteligaledning i VM på tre gjorda mål tillsammans med Brasiliens Ary Borges, något som hon inte hade kunnat förutspå innan turneringen startade.

– Nej det hade jag inte (räknat med, reds anm.), det måste jag säga. Det är helt galet men otroligt kul såklart, säger Ilestedt.

Vänsterbacken Jonna Andersson slog sju hörnor för Sverige varav samtliga sju var i en perfekt yta för de långa svenska spelarna. Amanda Ilestedt förklarar de svenska hörnorna och framgången.

– Jag känner att det är ett otroligt bra läge för oss att göra mål och vi har många bra huvudspelare i laget och många duktiga hörnläggare i både ”Kosse” (Asllani) och Jonna, så det känns verkligen som att vi alltid har en bra chans att göra mål och det gjorde vi idag med, säger Ilestedt.

Matchen i sig slutade 5-0 trots att Sverige började skakigt under de första 20 minuterna. Men efter det var Blågult helt dominanta från matchminut 30 och framåt lite drygt. Och nu är Sverige klara för åttondelsfinal i VM med en match kvar att spela i gruppspelet.

– Ganska tuff inledning av matchen sen tycker jag att vi gör bra prestationer där ute och får in mål, nej det var riktigt kul, säger Amanda Ilestedt och avslutar till Viaplay:
–  Otroligt skönt, precis som vi ville. Tre poäng och sex poäng totalt och vi är vidare, riktigt gött.


Manchester City - FC Copenhagen