Sverige besegrade Algeriet med 2-0 i Malmö. Detta efter ett sent mål i första halvlek och ett tidigt mål i den andra för att bärga sin andra seger denna landslagssamling.

Det blågula herrlandslaget avslutade landslagsåret 2022 på allra bästa sätt. Efter seger mot 2-1 mot Mexiko här om dagen så väntade möte med Algeriet i Malmö under lördagskvällen.

Sverige började med ett kompakt försvarsspel som alltid och släppte inte mycket ytor för de algeriska stjärnorna, däribland Manchester Citys Riyad Mahrez. Matchen vägde en aning utan några större händelser, fram till den 35:e matchminuten. Algeriets vänsterback Ramy Bensebaini ådrog sig sitt andra gula kort i matchen efter en armbåge på Mattias Svanberg och visades ut av den norska domaren. Detta innebar att Algeriet skulle spela matchen med en man mindre på banan. Något som Sverige skulle se till att utnyttja. Precis innan halvtidspaus gick nyss nämnde Mattias Svanberg in i straffområdet och revs ner av en alger och domaren pekade på straffpunkten. Emil Forsberg gjorde inga misstag från elva meter och gav Sverige ledningen till 1-0 innan halvtid.

Sverige fick sedan en drömstart på den andra halvleken. Viktor Gyökeres vann boll högt upp i planen och kunde servera anfallskollegan Viktor Claesson, som i sin tur rakade in 2-0 för Sverige. Detta bara två minuter in i halvleken.

Algeriets individuella skicklighet visade sig inte allt för mycket i andra halvlek och med en man mindre på planen så kom aldrig Algeriet till speciellt stora målchanser. Ett kompakt och stundtals frejdigt Sverige kunde spela av den andra halvleken på ett väldigt disciplinerat och starkt sett. Den norska domaren blåste av efter 92 minuter där Sverige stod som segrare till 2-0.

Efter ett tufft landslagsår kan förbundskapten Janne Andersson göra bokslut för 2022 med två segrar i årets sista landslagssamling.