Andra världsmästerskap under 2019

//Andra världsmästerskap under 2019

Andra världsmästerskap under 2019

Foto: Bildbyrån

Det är nu 145 dagar kvar tills damernas stora världsmästerskap inleds med en tuff kamp mellan värdnationen Frankrike och Sydkorea. Även fast damernas turnering ses som en av de större internationella mästerskapen in sporten i år betyder det inte att det är det enda som spelas. Här nedanför listar vi andra världsmästerskap som kommer att äga rum under 2019.

U20-VM i Polen

Den 23 maj inleds den 22:a upplagan av U20-VM som den här gången spelas i sex olika polska städer. Här deltar 24 nationer ifrån hela världen i turneringen som sträcker sig fram till och med den 15 juni. För att ta en plats som europeiskt lag i den här turneringen krävdes det att man placerade sig som ett av de främsta lagen i U19-EM som spelades under förra sommaren. Det svenska laget lyckades inte kvalificera in till denna turnering och missade därmed även chanserna till VM-spel.

U17-VM i Peru

Senare i höst, närmare bestämt den 5-27 oktober kommer världsmästerskapet för manliga spelare under 17 att arrangeras. Årets turnering blir den 18:e i raden och kommer då att spelas i sex olika städer i det sydamerikanska landet. Ännu är det endast 7 av nationerna som är klara för turneringen. För Europas del avgörs det vilka lag man skickar i och med att U17-EM spelas i maj. Lagen kvalar fortfarande för att komma in i den turneringen och Sverige är ett av dessa lag. Man tog sig genom den första kvalomgången som grupptvåa och kommer nu att möta Slovakien, Frankrike och Serbien under ett intensivt kval i slutet av mars. Vinner man den här gruppen är man garanterad en plats i EM, samtidigt som man även kan ta sig dit som en av de bästa grupptvåorna.

Sofie Hansson

Av |2019-01-09T14:10:36+00:00januari 13th, 2019|Fotbolls VM|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.