Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från UEFA:s hemsida

Efter fallet under torsdagens möte med Bulgarien tog Sveriges VM-chanser en ytterligare törn efter söndagens spel i grupp A. Laget var i stort sätt tvungna att plocka med sig tre poäng för att ha någon chans på andraplatsen i gruppen och detta visade det sig att man var väl medvetna om. Redan efter första halvlek innehöll man en ledning på 3-0 där Emil Forsberg, Christoffer Nyman och Marcus Berg alla hade fått sätta varsin boll i mål. I den andra halvleken kunde Andreas Granqvist sätta slutsiffran 4-0 genom en straff.

Denna vinst gav inte bara viktiga poäng, utan utökade även lagets målskillnad som är betydligt bättre än Nederländernas. Denna kan vara en viktig faktor inför de kommande matcherna, där det nu till och med ser ut som att Sverige skulle kunna förlora sin sista match mot just Nederländerna – och ändå gå till play-off.

Nederländerna tog under söndagen 3 poäng mot Bulgarien och återtog därmed tredjeplatsen i gruppen. Den match som överraskade de flesta var däremot Frankrike som mötte Luxemburg på hemmaplan och spelade mållöst, vilket ledde till att laget blev utbuat på arenan. Matchen slutade 0-0 och därmed fick laget enbart med sig en poäng, vilket gör att Sverige endast ligger en poäng ifrån att återta direktplatsen till VM.

Lagen i gruppen har nu spelat klart för den här kvalomgången och nya matcher väntar den 7 oktober. Samtidigt som Sverige möter Luxemburg så spelar Nederländerna mot Vitryssland samt Frankrike mot Bulgarien. Samtliga topp-placerade lag i gruppen har därmed chansen att plocka poäng och stärka ställningen inför de sista matcherna. Samtidigt kan ett litet snedsteg göra att ett nytt lag klättrar förbi.


Borussia Dortmund - Real Madrid