På fredag kommer det svenska landslaget att spela playoff-mötet iklädda en helt ny landslagströja. Under gårdagen presenterades den nya gula tröjan som har en viss retrokänsla, men samtidigt andas nutid och dekoreras av blå detaljer på kragen, ärmarna och de tre klassiska ränderna längs sidorna.

Dessutom öppnar landslaget upp möjligheten för fansen att själva bli en del utav truppen, även om de inte kommer att befinna sig på planen. Via kampanjsidan viärsverige.com kan du registrera ditt namn och på så sätt få ett helt eget tröjnummer som kommer att finnas med i lagets trupp-presentation på Svenska Fotbollsförbundets hemsida.Målet är att så många som möjligt ansluter sig och att Guinness rekordbok ska se laget som världens största landslag.

Men främst är kampanjen till för att spelarna själva ska få se vilket stort stöd de har från sina fans. Inne i deras omklädningsrum på Friends Arena finns en extra tröja upphängd, där samtliga registrerade namn kommer att presenteras via en projektor, så att laget fram till matchstart kan se hur antalet medlemmar ständigt ökar. I dagsläget har hela 2 500 supportrar skrivit upp sig och visat sitt stöd.


Borussia Dortmund - Real Madrid