Bild: Bildbyrån

Få kunde tänka sig något annat än att Sverige skulle ta 3 poäng på bortaplan, men 93:e rankade Georgien hade andra planer.

Georgien startar matchen väldigt bra. Laget rullar mycket boll och ställer om snabbt till kontringar, men avsluten är alldeles för svaga. När Sverige äntligen vinner boll så stressar de och blir av med bollen. En bit in i matchen hittar Sverige sedan sitt spel, rullar boll lugnt och försöker hitta lägen.

Sverige skapar flera bra målchanser. Claesson får en passning men hoppar över bollen och då Isak blir fri. Skotten sitter mitt på Georgiens målvakt som fångar bollen. Sverige borde leda efter 1:a halvlek, men det står 0-0.

Inte alltid det bättre laget som vinner

Efter 10 spelade minuter i 2:a halvlek så pressar de Georgien riktigt ordentligt och är nära ledningen vid flera tillfällen. Sverige hela tiden med 3-4 spelare precis vid gränsen till straffområdet.

Frispark för Georgien. En boll som Sveriges målvakt räddar, men där returen ej rensas bort och Georgien tar ledningen med 1-0.

Lindelöf misslyckas med sin rensning och då tar sig Kvaratskhelia förbi tre svenska spelare och gör sitt andra mål för kvällen och Georgien leder med 2-0.

En riktigt dålig insats av Sverige och en bra sådan av Georgien i en match som slutar 2-0 till hemmalaget. Istället för att ha möjligheten att redan bli klara för VM ikväll så finns nu risken även att missa playoff på grund av Grekland. Även om den är liten så är den ej obetydlig. Det hänger på om Spanien vinner ikväll.

 


Borussia Dortmund - Real Madrid