Idag påbörjas november månads kvalomgång för de europeiska damlandslagen i kampen om de åtråvärda platserna i VM sommaren 2019. Turneringen som kommer att hållas i Frankrike har plats för åtta lag ifrån Europa och dessa platser fylls utav vinnarna i de sju kvalgrupperna samt den bästa grupptvåan.

Sverige ligger just nu på en andraplats med sex poäng bakom Danmark som leder tack vare målskillnaden (vinsten för det inställda mötet mellan lagen är ej inräknad, då UEFA inte har lagt in denna match i sin tabell). Dock är det en hel del matcher kvar innan det slutligen avgörs vem som tar hem gruppen och kan planera sin resa till mästerskapet.

I den här kvalomgången kommer Sverige däremot inte att spela någon match, utan återupptar sitt kvalande först i mars månad och likaså gör flera utav de andra lagen. Ur Sveriges grupp är det enbart Ungern och Ukraina som kommer att ställa sig på plan i ett möte som sker under morgondagen. Bägge lagen har hittills fått med sig varsin poäng under kvalets gång och här har ett utav lagen chans att  klättra upp och förbi tredjeplacerade Kroatien. Om du vill se hela tabellen kan du läsa mer om damernas kval här.


Borussia Dortmund - Real Madrid