Foto: Bildbyrån

Det blev inte värdnationen Brasilien som stod högst upp på pallen i Sydamerika. Under natten vann Argentina den stora finalen efter att Angel Di Maria gjort matchens enda mål.

Argentina är Sydamerikas bästa landslag 2021. Under natten till söndag spelades den stora finalen i Copa America där de två klassiska landslagen Brasilien och Argentina ställdes mot varandra på Maracana i Rio de Janeiro inför 7000 åskådare.

Angel Di Maria gav Argentina ledningen i den 22:a minuten efter att han på ett läckert sätt lobbade över den brasilianske målvakten Ederson. Målet blev det enda i den första halvleken.

I den andra halvleken försökte Brasilien få till en kvittering. Gång på gång var det Emiliano Martinez i Argentinas mål som stoppade just detta. Målvakten stod för ett par fina räddningar för att behålla ledningen för sitt Argentina.

Med två minuter kvar av matchen fick Lionel Messi ett superläge att avgöra matchen. Stjärnan kom fri mot Ederson, men kunde inte runda honom ordentligt. Men Messi skulle inte behöva vara orolig. Domaren blåste av matchen till sist och Argentina är vinnare av Copa America 2021 efter seger mot Brasilien med 1-0.

Messis första stora titel med Argentina

Lionel Messi anses vara en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Hemma i Argentina har man pratat om att han aldrig kan bli den största, då han inte har någon titel med landslaget. Men nu kom den. Efter fyra finalförluster för Lionel Messi genom åren, i både VM och Copa America, fick han äntligen lyfta pokalen i landslagssammanhang. Han har sedan tidigare ett OS-guld från Peking 2008, då med U23-landslaget.