Kosovare Asllani och Lina Hurtig dras med mindre skador under landslagslägret i Spanien. Duon kommer därmed inte till spel i torsdagens möte med Kina.

Imorgon (torsdag) ställs Sverige mot Kina i Marbella för att på allvar sparka igång förberedelserna inför damernas fotbolls-VM 2023 i sommar. Från den trupp på 26 spelare på plats i Marbella kommer endast 23 vara uttagningsbara till matchen mot Kina. Caroline Seger är med i truppen men är endast med i träning, något som konstaterats i ett tidigt skede.

Under onsdagen meddelade även landslaget i ett pressmeddelande att Kosovare Asllani och Lina Hurtig missar mötet med Kina. Duon har olika skadekänningar som omöjliggör spel redan på torsdag, men landslagets läkare Houman Ebrahimi både tror och hoppas på spel för Asllani och Hurtig på tisdag mot Tyskland.

– Stegringen av både Kosovares och Linas träning fortsätter och går åt rätt håll. Men vi gör bedömningen att de inte är redo för att medverka i morgondagens match, och därmed arbetar de vidare individuellt med siktet inställt på tisdagens match mot Tyskland, säger Ebrahimi i landslagets pressmeddelande.

Sverige ställs mot Kina torsdagen den 16 februari med avspark 18:30 i Sveriges Television.


Borussia Dortmund - Real Madrid