Australien och Peru möttes i det interkontinentala kvalspelet mot VM. Australien gick vidare efter en straffrysare och knep den näst sista platsen till Världsmästerskapet i Qatar.

Endast ett lag återstår för att fullborda grupperna till fotbolls-VM. Under den sena måndagskvällen spelade Australien och Peru ett kvalmöte i det interkontinentala kvalet (mellan olika kontinenter) där Australien gick segrande ur striden.

Matchen var helt mållös efter 90 spelade minuter och gick till förlängning med 0-0. Efter ytterligare 30 mållösa minuter så gick kvalrysaren till straffläggning. Trots att Australien missade sin första straff så kom australiensarna ikapp efter två peruanska straffmissar. Målvakten Andrew Redmayne blev inbytt precis intill straffläggningen och blev hjälte för sitt land med en flaxande stil på linjen i straffläggningen.

Australien är därmed klara för sitt femte raka VM-slutspel medan Peru missar att kvalificera sig. Australien kommer att ingå i Grupp D till VM tillsammans Frankrike, Tunisien och Danmark.

Ikväll (tisdag) avgörs mötet mellan Costa Rica och Nya Zeeland för att avgöra det andra interkontinentala playoff-mötet och den allra sista platsen till Qatar-VM.


Arsenal - Wolverhampton Wanderers