Foto: Bildbyrån

Sverige besegrade Georgien i VM-kvalets andra match. Mötet länderna emellan slutade 4-0 till svensk favör efter att Caroline Seger blivit tvåmålsskytt i andra halvlek.

Under tisdagskvällen spelade Sverige sin andra match i VM-kvalet efter segern med 1-0 mot Slovakien senast. Sverige skulle också ta sin andra raka seger och även hålla nollan hemma mot Georgien.

Sverige skapade chanser från minut ett och skakade Georgien, som stod emot på ett bra sätt. Den georgiska målvakten fick jobba hårt i målet och mota flertalet svenska skott i den första halvleken. Och det dröjde länge innan Sverige skulle få hål på sin motståndare. I den 40:e matchminuten kom dock isbrytaren när Manchester City-mittfältaren Filippa Angeldahl med ett fint volleyskott satte 1-0 till Sverige.

Det andra målet i matchen skulle komma tätt efter, och även det var läckert. Efter en hörnsituation så dök bollen upp framför en felvänd Magdalena Eriksson, som på ett retfullt sätt klackade bollen mellan benen på målvakten i Georgien precis innan pausvilan.

I den andra halvleken så fortsatte den svenska pressen och ett offensivt balanserat Sverige skapade en drös med chanser. Men räddningar på mållinjen, skott i virket och felträffar blev fallet under i stort sett hela matchen. Men i den 83:e minuten fälldes Magdalena Eriksson i straffområdet.

Fram till elvameterspunkten steg lagkapten Caroline Seger fram och ville revanschera sig efter missen i OS i somras. Och visst, 36-åringen var lugnet själv när hon placerade in 3-0 till Sverige.

Men Seger var inte nöjd där. Bara ett par minuter innan matchen blåstes av så gjorde Caroline Seger sitt andra mål i matchen efter att Magdalena Eriksson nickat bollen mot mål, där Seger stötte in bollen till 4-0 som också blev slutresultatet.

Sverige har därmed full pott i VM-kvalet efter två omgångar. Nästa landslagssamling för Sverige är i oktober. Den 21 oktober spelar man VM-kvalmatch mot Irland och sedermera en träningslandskamp mot Skottland den 26 oktober.


Borussia Dortmund - Real Madrid