Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från UEFA:s hemsida

Under dagen idag spelas de sista matcherna för september och bland annat kommer de fyra lag som får representera Asien i VM nästa sommar att bli klara i och med detta. Redan nu har Japan och Iran säkrat sina platser och vilka ytterligare två lag som får åka med dessa till Ryssland vet vi senare idag. Dessutom kommer de lag som hamnar på en tredjeplats i grupperna att göra upp om en ytterligare möjlig VM-plats via det interkontinentala kvalet.

Två ytterligare lag som blev VM-klara under helgen är Belgien och Mexiko. Trots att de europeiska lagen har en hel kvalomgång kvar har det belgiska laget fått till ett försprång på hela åtta poäng i sin grupp och därmed kan inget annat lag gå om dem, oavsett hur det går för laget i deras kommande matcher. Helgens två möten med Gibraltar och Grekland slutade med totalt sex poäng och en säkrad VM-plats.

Även lagen i det Nord- och Centralamerikanska kvalet har en del matcher kvar att spela, men i och med att samtliga lag spelar i en och samma grupp så kan en hög poäng ganska tidigt säkra en VM-plats. Mexiko kunde genom sin vinst mot Panama och komma upp i 17 poäng, vilket är nio poäng mer än gruppfyran som inte får en direktplats har (1:an, 2:a och 3:an går till VM, 4:an till interkontinental play-off).

Nya Zeeland klara för play-off
För ett par timmar sedan blev det dessutom klart att Nya Zeeland tar Oceaniens plats i det interkontinentala play-off mötet mot det fjärdeplacerade laget i set sydamerikanska kvalet. Detta efter att man besegrat Salomonöarna med sammanlagt 8-3 i deras dubbelmöte.


Borussia Dortmund - Real Madrid