Foto: Bildbyrån

Nations League ska spelas i höst. Det bestämde UEFA:s exekutiva kommitté idag. Samtidigt är fortfarande frågan om publik oklar, det beslutet tas i juli. 

För Sveriges- och alla andra europeiska länders räkning, så blir det Nations League i höst. Det kommer bli landslagsfotboll i tre månader i sträck. Första Nations League-samlingen blir i september. Då spelas två matcher. I oktober spelar man ytterligare två matcher för att i november avsluta Nations League-gruppspelet. De som ska spela playoff till EM 2021, kommer få spela en extra tävlingslandskamp i oktober och november.

För lagen som har kvalificerat sig till EM redan, blir det också tre matcher per samling. Men då gäller träningsmatcher. Sverige kommer alltså behöva hitta motstånd till två träningslandskamper, en i oktober och en i november.

Enligt Svenska Fotbollförbundet kommer frågan om publik på matcherna, behandlas i juli.

Så här ser upplägget ut i enkelhet inför Nations League 2020:

3-8 september: Sverige och övriga länder spelar två gruppspelsmatcher i Nations League.

7-14 oktober: Sverige spelar två gruppspelsmatcher i NL plus en träningsmatch. Parallellt går playoff till EM för de lag som berörs.

11-18 november: Samma som ovan.

Sverige tillhör A-divisionen i Nations League i år efter att man avancerade från B-gruppen i samband med EM-kvalet. Man kom etta i gruppen framför Turkiet och Ryssland.

I år kommer man ställas mot Kroatien, Portugal och Frankrike.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här