Sveriges damlandslag misslyckades med att ta sig till VM-final 2023. Nu väntar istället bronsmatch på lördagen den 19 augusti, där England eller Australien väntar.
– Vi har fortfarande chans på medalj och det ska vi gå för till 100 procent, säger Magdalena Eriksson till Viaplay efter semifinalförlusten mot Spanien.

Peter Gerhardsson ledde Sverige till en ny mästerskapssemifinal. Men förbundskaptenen och hans blågula landslag missade chansen på en ny stor mästerskapsfinal efter semifinalförlusten mot Spanien. Även om känslorna är svårhanterade i stunden är Gerhardsson och Sverige fast beslutna att ro hem bronset på lördag oavsett motstånd.

– Just nu är det bara känslor, det är såklart jättetråkigt. Nu är det bara jobbigt för allt och alla naturligtvis, men man vaknar imorgon och då tror jag både spelare och ledare får lite vibbar från Frankrike (VM 2019, reds anm.) när vi tog brons och att vi kommer oerhört laddade till på lördag men just nu är det ganska tomt, säger Gerhardsson till Viaplay och fortsätter:

– Det är bara titta framåt. Alla som har hållit på med det här vet att det är en acceptans i att vi får må dåligt och man får känna besvikelse och sen hantera det på bästa sätt själv, men man reser sig och vi kommer stå där på lördag och vara fullt redo för att spela hem ett brons.

En av Sveriges lagkaptener, Magdalena Eriksson, var också enormt besviken efter förlusten. Den svenska kvitteringen i 88:e matchminuten följdes upp av ett snabbt spanskt svar och det matchavgörande målet från Olga Carmona.

– Jag känner mig otroligt besviken just nu. Vi gav allt vi hade här idag och lyckades till och med få in en kvittering vilket var otroligt starkt. Men att tappa in ett ledningsmål igen på slutet var otroligt snöpligt och jag är bara otroligt besviken just nu, säger Eriksson till Viaplay.

Som en del av kaptenstrion kommer hon dock tillsammans med lagkamraterna att resa sig inför helgens tredjeprismatch, något man mäktat med förut. Och något annat än en kamp om bronsmedaljen finns inte på kartan.

– Nu får man bryta ihop. Ikväll får vi sörja och vara ledsna och besvikna. Men från och med imorgon blickar vi framåt. Vi visste att vi hade två matcher framför oss när vi tog oss till semifinal, och nu blir det en bronsmatch. Vi har fortfarande chans på medalj och det ska vi gå för till 100 procent. Imorgon är vi fit for fight igen, avslutar Magdalena Eriksson till Viaplay.


Atletico Madrid - Borussia Dortmund