Inatt inleddes den andra gruppspelsomgången i Copa América, där Colombia och Venezuela inledde matchdagen med att spela ett mållöst möte. Det var därmed den andra matchen för dagen som hamnade i stort fokus, mycket tack vare Brasiliens mycket fina insats som gör att laget redan nu säkrat ett avancemang.

Motståndarna för kvällen var Peru som i och med mötet gjorde sin premiär i turneringen. Inför tomma läktare på Estádio Olímpico João Havelange i Rio de Janeiro hade laget svårt att få hål på hemmanationen som tidigt intog en ledning. Alex Sandro satte sitt första mål för turneringen i den tolfte minuten och halvvägs in i den andra halvleken kunde Neymar utöka.

Neymars fullträff var hans 68:e i landslagströjan och han är nu inte långt ifrån att tangera legenden Pelés rekord på 77 mål.
– Jag närmar mig. De målen jag gjort är inget annat än en ära för mig, att spela för Brasilien, representera mitt land, min familj, sa Neymar efter matchen enligt Goal.

Pelé själv tar det hela med ro och är inte bitter över stjärnans framgångar.
– Jag, precis som alla brasilianare, blir alltid glad av att se honom (Neymar) spela. I dag tog han ännu ett steg närmare mitt rekord. Jag ser fram emot att han ska slå det, skriver 80-åringen själv på sin Instagram.

Slutresultatet i matchen blev 4-0 efter att Ribeiro och Richarlisdon satte varsin boll i slutminuterna. Förutom att man tagit full pott poängmässigt i sina matcher har Brasilien lyckats hålla nollan och har därmed en mycket fin målskillnad.