Foto: Pixabay

Under helgen avrundades den sydamerikanska fotbollsturneringen Copa Américana Femenina, där inte bara regionens nya mästare ska utses utav även de lag som man skicka till nästa års världsmästerskap. Med goda marginaler kunde Brasilien knipa topp-placeringen i tabellen och därmed räkna hem sin åttonde VM-medverkan. Som bäst har laget tagit sig till ett silver i turneringen, men nu siktar man på att gå hela vägen. Dessutom är man tack vare vinsten kvalificerade till OS 2020.

Även Chile blev för sin andraplacering belönade med en plats i VM. Detta blir allra första gången som laget är med i turneringen och dessutom har man även fått en chans att delta i de olympiska spelen. Som tvåa i den sydamerikanska turneringen belönas man nämligen med en kvalplats, där man får göra upp med ett lag ifrån Afrika.

Förutom Brasilien och Chile har även Argentina öppnat dörren till mästerskapet. De kommer nämligen att göra upp om den sista VM-platsen med ett lag ifrån Nord- eller Centralamerika. Vilket lag detta blir står klart först i oktober efter att regionens turnering är spelad.