De Sydamerikanska herrlandslagen har i dagarna avrundat juni månads VM-kval och riktar nu fokus mot Copa América som drar igång på söndag. Vi hart tagit en titt på den aktuella ställningen i kvaltabellen och de lag som ser ut att ha goda chanser att nå världsmästerskapet nästa vinter. 

Med en tredjedel av matcherna avklarade har Brasilien intagit en tydligt ledning i tabellen med maximala 18 poäng. Under den senaste samlingen fick man med sig poäng ifrån 2-0 segrar mot både Ecuador och Paraguay. Storstjärnan Neymar skrev in sig i målprotokollet i båda dessa möten och leder i och med det kvalet egna skytteliga.

På andraplats i gruppen återfinns Argentina, som spelade oavgjort i juni månads matcher mot Chile och Colombia. Laget har totalt fått ihop 12 poäng och följs sedan av Ecuador med 9 poäng, samt Uruguay och Colombia som båda ligger på 8 poäng.

I det Sydamerikanska VM-kvalet är det lagen som placerar sig på de fyra högsta placeringarna som går direkt till världsmästerskapet. laget på femteplats får i sin tur spela i det interkontinentala kvalet. Nästa omgång med matcher spelas i början av september och först i mars nästa år vet vi vilka lag som får delta i VM i Qatar.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid