Foto: Bildbyrån

Det var tänkt att Argentina och Colombia tillsammans skulle arrangera Copa America 2021. Men båda länderna har blivit av med sitt värdskap. Och med mindre än två veckor till turneringen startar kliver nu Brasilien in och tar över hela mästerskapet. 

”Conmebol tackar president Jair Bolsonaro och hans stab, liksom det brasilianska fotbollsförbundet för att ha öppnat dörrarna till landet för det säkraste sportevenemanget i världen”, skriver det sydamerikanska fotbollsförbundet.

Colombia fråntogs värdskapet redan för ett par veckor sedan detta till följd av den politiska oro som pågår i landet. Först flyttades alla 15 matcher som skulle spelas i Colombia till de andra värdlandet Argentina. Men igår stod det klart att även Argentina strukits som värdnation för Copa America. Detta till följd av det höga antal coronasmittade som landet haft de senaste veckorna. Detta gjorde att med bara veckor kvar till turneringen började så stod Copa America utan värdnation.

Men nu tar alltså Brasilien över mästerskapet som spelas 13 juni till 10 juli. Vilka städer och arenor som turneringen ska spelas i är ännu inte bestämt.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Bayern Munich - Real Madrid